99-slastnih-tajcinih-jedi-3d

V knjigi je napisanih:

 • 99 enostavnih receptov,
 • od njih je 74 jedi brez glutena,
 • 97 veganskih jedi,
 • 2 vegetarijanski jedi

Glavne jedi imajo vegetarijansko alternativo za tiste, ki niste pripravljeni za popolnoma vegansko hrano.

V knjigi so recepti za:

 • zajtrke
 • smoothieje
 • juhe
 • glavne jedi
 • solate
 • namaze
 • in najboljše – SLADICE

Predvsem pa sem vse jedi pripravila z ljubeznijo in želim, da tudi vi sebe in svoje najbližje pocrkljate z njo.

Kaj pravijo o knjigi?

“Kot nutricionistka za zdravo rastlinsko prehrano se redno srečujem z ljudmi, ki želijo korenito spremeniti način prehranjevanja in življenja. Pogosto opažam zaskrbljenost na obrazih in rahlo zmedenost, ko omenim njim neznane sestavine ali nove načine priprave živil. Potem sledi vprašanje: »Ali mi lahko svetujete kakšno dobro knjigo z recepti v slovenskem jeziku?« Z besedo ‘dobro’ ponavadi hočejo reči, naj bo hrana zdrava in hkrati okusna, saj jih je strah, da novi način prehranjevanja ne bi zadovoljil njihovih brbončic.

Zato sem izjemno hvaležna Tajči, ki s svojo ljubeznijo, kreativnostjo, svežino in koristnimi informacijami, ki jih najdemo v njeni novi knjigi, olajša tudi moje delo. Knjiga je namenjena vsem, ki želijo narediti nekaj zase in za svojo družino ter se zavedajo, da je hrana naše zdravilo. S polnovredno rastlinsko prehrano bomo dobili nujno potrebne hranilne snovi, počutili se bomo bolj vitalne in zdrave, imeli bomo več energije in veselja do življenja.

Ob pestrih in mavričnih receptih, ki jih je zelo preprosto pripraviti, se bo marsikdo zelo zabaval in pridobival nove ideje za kulinarično ustvarjanje. Hkrati bo z lahkoto naučil svoje otroke, kaj pomenita zdrava prehrana in življenje v sožitju z naravo.

Vsak recept lahko prilagodite lastnim potrebam, glede na trenutno zdravstveno stanje, konstitucijski tip, letni čas in zahteve po določenih hranilih; potrebujete samo malo domišljije in ščepec kuharskih izkušenj. Zelo sem vesela, da je v knjigi veliko idej, kako zaužiti čim več zelene listnate zelenjave, saj je večina ljudi poje premalo. Po začetnih korakih, ko nam zdrava prehrana postane nekaj samoumevnega, lahko še dodatno eksperimentiramo, v smutije dodajamo več zelenja in manj sadja, zmanjšamo vnos soli, sladkorjev in maščob.

Veliko vegetarijancev in veganov začne svojo rastlinojedsko pot iz etičnih razlogov, zaradi sočutja do ljudi, živali in planeta Zemlje, ampak sproti pozabijo, da je treba tudi dobro poskrbeti za lastno telo in njegove resnične potrebe. Iz tega razloga lahko pride do pomanjkanja nekaterih hranilnih snovi. S to knjigo čudovitih receptov, ki jo držite v rokah, boste pridobili dodatno modrost o rastlinski prehrani in njenih neomejenih možnostih. Hkrati boste ves čas uživali v rapsodiji prvinskih in polnovrednih okusov. Dodatni bonus so sladice, s katerimi se lahko sladkate brez slabe vesti. Knjigo 99 slastnih Tajčinih jedi priporočam vsem, ki iščete preproste in zdrave recepte, sestavljene z veliko ljubezni in hvaležnosti.” – Jelena Dimitrijević, holistična svetovalka za zdravo rastlinsko prehrano, certificirana nutricionistka

Cena knjige = 27,90 €

Knjiga 99 slastnih Tajčinih jedi je na voljo v trgovini Superhrana na naslovu Zaloška cesta 167, Ljubljana. Lahko jo naročite tudi preko e-pošte info@super-hrana.si in vam jo pošljemo na dom preko GLS dostavne službe. Poštnina znaša 3,50 €.

Pri naročilu navedite vaše podatke in želeni način plačila (po povzetju ali po predračunu). V kolikor boste izbrali način plačila po povzetju, lahko plačate kurirju GLS dostavne službe z gotovino ali bančno kartico. Več o pogojih dostave si preberite tukaj.

Spodaj si lahko pogledate nekaj slik iz knjige.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here