Delavnica – Zdravo in sladko

  0
  268
  zdravo-in-sladko-predavanje
  24Okt2019

  Od 17.00 do 18.00

  Gospodarsko razstavišče - Sejem Narava - zdravje

  Dunajska cesta 18, Ljubljana

  Sladek okus je naš primarni okus in nam je zaradi tega zelo prijeten, na žalost pa je predelan sladkor vse samo ne zdrava hrana za človeka, ker povzroča močno odvisnost in pripelje do različnih zdravstvenih težav, vpliva na vse organe v telesu, na vsako celico posebej, na vsa tkiva, možgane, kosti …

  Povedali vam bomo nekaj več o samem sladkorju, njegovem vplivu na telo, kakšne so bolj zdrave opcije, kdo lahko uživa sladkor tudi v bolj zdravi različici in kdor ne in kako se znebiti odvisnosti od sladkorja. Čeprav bi bilo najboljše, da se sladkamo le s sadjem, si lahko občasno privoščimo bolj zdravo sladico.

  Na delavnici vam bomo pripravili zdrave sladice, ki jih lahko brez slabe vesti uživate občasno ali ob kakšni posebni priložnosti.

  Delavnica je brezplačna in predhodne prijave niso potrebne.


  Predavateljici:

  maja-jeereb
  Maja Jeereb

  Maja Jeereb je avtorica številnih okusnih rastlinskih receptov, lastnica podjetja Center Moje Zdravje in urednica portala MojeZdravje.net.

  mateja-ulaga
  Mateja Ulaga

  Mateja Ulaga je kuharica, ki kuha izključno z rastlinskimi sestavinami že skoraj 15 let, zato ni slučaj, da je njeno poslovno ime Mateja Ulaga in kuha. Je oboževalka vrhunske hrane, ki je prijazna duši, telesu in očem in kuha s strastjo radostjo in ljubeznijo. Mateja je inovatorka kulinaričnih mojstrovin, ustvarjalka novih jedi, slaščic in pijač. Mateja napravi eliksir, ki vam prepoji telo in tako zmeša okuse, da vam želodec po jedi preprosto reče: “Hvala za tole. Zdaj vem, da me/se imaš rad.”

  Rada prireja raznovrstne kuharske tečaje, še posebno so ji pri srcu delavnice za otroke, kjer se ob domiselni kreativnoti otrok, vedno znova kaj nauči. Hkrati pa ve, da so otroci najpristnejši ocenjevalci hrane. Ker kosila vsak dan kuha tudi za otroke v vrtcih, ji je največji kompliment, ko vse pojedo. Večkrat se celo zgodi, da ji otroci izrečejo pohvalo, in sicer, da je bilo kosilo prav tako okusno, kot bi jim skuhala mama. In srečnica Mateja, se priljubi še mamam. 🙂

  V prihodnosti si želi čim več gostovati s kuharskimi tečaji po vrtcih in šolah. Osveščati o izbiri pravilnih sladil se ji zdi izredno pomembna tema, ker verjame, da je sladkor strup št. 1.

  PUSTITE KOMENTAR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here