Delavnica: Zdravo praznično sladkanje z Jeleno in Matejo

  0
  171
  12Dec2019

  December je mesec praznovanja življenja, ki ga vedno začinimo s sladkimi okusi. Da bi tudi naše zdravje ostalo tako odlično kot so sladice, ki jih pripravljamo, je treba narediti nekaj sprememb ter klasične sladke dobrote nadgraditi in preoblikovati za telo bolj prijazne slaščice. O težavah, ki jih povzroča predelan sladkor, je že veliko povedanega. Med najbolj pogostimi razlogi, zakaj bi se izogibali predelanemu sladkorju, je povezava z nastankom diabetesa, srčno - žilnih bolezni, debelosti, raka, zamaščenih jeter, depresije, hitrejše staranje, izguba nutrientov, pomanjkanje energije, težave s kožo in zobmi … Temu lahko dodamo še odvisnost, ki je dejanska težava in ki se je zelo težko znebiti. 

  Komu priporočamo delavnico?

  Resnično vsem, saj je zdravo sladkanje pomembno za vse nas. Tudi če nismo sladkosnedi, se lahko naučimo pripravljati zdrave sladkarije za naše otroke, družino, prijatelje … Zakaj bi uživali nekaj, kar bo dolgoročno negativno vplivalo na naše zdravje, če obstajajo boljše rešitve. Delavnica je tudi odlična priložnost, da končno pridete ven iz začaranega kroga odvisnosti od sladkorja. 

  Kaj se boste naučili na delavnici?

  Naučili vas bomo, kako z lahkoto pripravljati polnovredne in okusne sladice, ki vas ne bodo razočarale. Poleg tega pa vam bomo pokazali vse trike, kako se znebiti odvisnosti od sladkorja, s čim je ta odvisnost povezana in kateri so ukrepi za reševanje te odvisnosti v le nekaj tednih. Posledica tega bo boljše zdravje, več energije, lepši videz, manj odvečnih kilogramov. 

  Pripravljali bomo:

  • Ekološko kamutovo potico z drožmi in z različnimi nadevi
  • Ekološko brezglutensko proseno potico z drožmi in stevijo ter z različnimi nadevi
  • Bananin kolač brez dodanega sladkorja, maščob in brez glutena

  Potica je kraljica na praznični zabavi in je ne sme manjkati. Lahko pa je zdrava, lahko prebavljiva in hkrati okusna kot tudi vse ostale sladke dobrote. 

  DRUGA DELAVNICA:

  Zdravo praznično sladkanje - družinska ustvarjalnica

  Letos ste se odločili, da boste naredili spremembo in se končno naučili pripravljati zdrave sladice med katerimi je tudi potica, ki je ne sme manjkati na naših praznično okrašenih mizah. Otroško lahko, kulinarično zabavno, dišeče in okusno, s pridihom kreativnega kaosa in nasmejanimi obrazi je naša misija za vašo nepozabno družinsko izkušnjo. Ko imamo otroke v bližini je težko črtati sladkarije z jedilnika. Zaradi tega smo se odločili, da vam pomagamo, vas naučimo različne trike in vas rešimo pred sladkorno norijo, tako da smo za vas pripravili zanimivo in poučno družinsko ustvarjalnico, kjer se boste razvajali z odličnimi, zdravimi sladicami in še bolj povezovali s svojimi otroki/vnuki/nečaki …

  Komu priporočamo delavnico?

  Delavnico priporočamo vsem, ki radi ustvarjajo skupaj z otroki in želijo, da cela družina, prijatelji, sorodniki, znanci … začnejo uživati v zdravem sladkanju. Najboljši način, da otrok začne jesti bolj zdravo je, da začne kuhati sam (seveda z vašo pomočjo). Tako se lahko skupaj učite kako nadgraditi svoje kulinarično in prehransko znanje, hkrati pa mu pomagate graditi trdne temelje, s katerimi bo prevzemal boljše navade.  

  Kaj se boste naučili na delavnici?

  Naučili vas bomo, kako z lahkoto pripravljati polnovredne in okusne praznične sladice, ki jih bodo oboževali tudi otroci, poleg tega pa vam bomo posredovali koristne informacije zakaj je zdravo sladkanje pomembno, kako se znebiti sladkorne odvisnosti in pomagati celotni družini, da začne živeti bolj zdravo. 

  Pripravljali bomo:

  • Dedka mraza in pujsa z naravnimi barvami iz različnih živil
  • Ekološko kamutovo potico z drožmi in z različnimi nadevi
  • Ekološko brezglutensko proseno potico z drožmi in stevijo ter z različnimi nadevi
  • Bananin kolač brez dodanega sladkorja, maščob in brez glutena

  Kulinarično/izobraževalni bonus:

  • Knjižica z recepti za zdravo sladkanje in vsemi nasveti, ki vam lahko pomagajo, da se znebite odvisnosti od sladkorja
  • Enolončnica, ki jo boste pojedli pred zdravim sladkanjem s potico
  • 1 kg ekološke moke Vila Natura
  • 0,5 kg ekološkega ješprenja Vila Natura
  • Darilni bon za spletni nakup izdelkov Vila Natura
  • Droži - starter (glutenski ali brezglutenski)
  • Popust za celostno osebno svetovanje pri Jeleni Dimitrijević

  KDAJ: 12. 12. 2019 od 17:30 do 21h / ali 14. 12. 2019 od 9 h do 12:30.
  KJE: Preserje 52, Preserje (le nekaj km od Ljubljane)
  CENA s prazničnim popustom: 60 € po osebi
  MAX. ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 12 (po zapolnitvi mest prijava ne bo več možna).

  PRIJAVE in dodatna vprašanja: prijava@hranazazivljenje.si
  PLAČILO: po predračunu na TRR, s tem je prijava na delavnico potrjena in vaše mesto rezervirano. Predračun boste prejeli po vaši prijavi na mail.

  Ostale podrobnosti o delavnici na povezavi tukaj ali na mailu: prijava@hranazazivljenje.si

  PRIJAVA in vprašanja pošljite na mail: prijava@hranazazivljenje.si 

  Prejšnji članekPrva konferenca o neplodnosti
  Naslednji članekDelavnica: zimske sladičke s Tjašo
  Vsi imamo svoje poslanstvo. Razen tega, da spoznamo svojo resnično naravo, je moje tudi povezano z ozaveščanjem o zdravem in sočutnem načinu življenja s pomočjo prebujanja naravnih mehanizmov samozdravljenja. S podajanjem znanj in s širjenjem dobrih vibracij, ki nas bodo vse skupaj pripeljale do naših notranjih moči pa želim pomagati sebi in drugim. Hkrati sem učenka in učiteljica, raziskovalka življenja samega in nekdo, ki verjame v višji smisel človeškega obstoja. Čeprav sem diplomirala na Fakulteti za naravoslovje in matematiko - smer profesor geografije, mi ta poklic očitno ni bil namenjen. Od nekdaj sta me zanimala zdrav način življenja in duhovna spoznanja, tako da sem na Inštitutu za naravno medicino pridobila naziv certificirana nutricistka, svetovalka za zdravo rastlinsko prehrano. Poleg tega se ukvarjam tudi z radiestezijo, ki mi pomaga pri diagnosticiranju in svetovanju. Uporabljam še druge alternativne tehnike, ki mi omogočajo popolnejšo analizo telesa in duha. Svoja znanja in izkušnje nenehno izpopolnjujem, pripravljam različna predavanja, izobraževanja ter delavnice. Trenutno pa se izobražujem v šoli za bioterapevta karmične diagnostike. Vodijo me osebne izkušnje in resnična empatija do soljudi in živali.

  PUSTITE KOMENTAR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here