Prva konferenca o neplodnosti

  0
  142
  04Nov2019

  Od 18:00 do 20:30

  Hotel Habakuk, Maribor

  Neplodnost tudi v letu 2019 ostaja velik tabu.

  O tej temi se na glas in javno skoraj ne govori. Ljudi želimo spodbuditi, da spregovorijo o neplodnosti, saj se tako lahko lažje soočimo s situacijo, ki nas bremeni.

  Na dogodek smo povabili različne zanimive govornike, ki so polni znanja in so za vas pripravili tematsko predavanje. Po vseh predavanjih bodo tudi na voljo za različna vprašanja.

  Spregovorili bomo o stiskah, s katerimi se soočajo neplodni pari na poti do starševstva in zakaj je soočenje z neplodnostjo pri parih, ki jim ne uspe zanositi, tako pomembno. Z vami bomo delili tudi podatke o tem, kam se uvršča Slovenija v primerjavi z ostalimi evropskimi državami po uspehu zdravljenja neplodnosti in kakšne so novosti na področju zdravljenja neplodnosti.

  Predstavili bomo tudi, kako je pomembna preventiva pri neplodnosti in kako s skrbno preverjenimi sestavinami okrepiti imunski sistem za izboljšanje plodnost. Zaupali vam bomo, kateri so tisti vitamini, ki pomagajo urediti hormonsko ravnovesje v telesu, izboljšujejo zdravje reprodukcijskega sistema, ščitijo pred oksidativnim stresom in pomagajo povečati možnosti za zanositev.

   

  Za koga je konferenca primerna?

   

  Dogodka se lahko udeležite vsi, ki bi radi izvedeli kaj novega in razširili svoje znanje. Če imate težave z neplodnostjo ali pa se pripravljate na naraščaj, boste izvedeli veliko koristnih informacij, ki vam bodo v pomoč na novi življenjski poti. Prav tako je dogodek namenjen vsem, ki radi vlagajo v svoje zdravje, odlično počutje in skrb za svoje telo. Če želite dobiti odgovor na svoje vprašanje, bodo naši govorniki odgovorili na vse vaše dvome in vam priskočili na pomoč s svojim znanjem.

   

  Kdo so govorci?

   

  Prof. dr. Veljko Vlaisavljević, dr. med. , največji strokovnjak na področju ginekologije in prejemnik številnih priznanj

  Sanela Banović, dr. med., predavateljica na področju psihoterapije in tradicionalne kitajske medicine

  Predstojnica prof. dr. Eda Vrtačnik - Bokal, dr. med., specialistka ginekologije

  Katja Gaspari Leben, oblikovalka in promotorka kampanje Spregovorimo o neplodnosti,

  Nataša Banko, specialistka kliničnega psihološkega svetovanja

  Tamara Fortuna, blogerka in lastnica portala Srečna.si

  Dogodek smo dolgo in skrbno načrtovali, saj smo želeli izbrati raznolike govornike, ki bodo pokrili vsa pomembna področja povezana s tematiko neplodnosti. Z vami bodo tako najbolj znani in uspešni strokovnjaki iz področja ginekologije, povabili pa smo tudi predavatelje, ki dobro vedo, v kakšni stiski se lahko znajdejo pari, ki imajo težave pri zanositvi. Predavatelji vam bodo s svojimi izkušnjami pomagali in vam predstavili več različnih vidikov ter rešitev, ki so trenutno na voljo. Seveda pa nismo pozabili tudi na duševno zdravje in kakšen vpliv ima lahko stres ter depresija pri soočanju z neplodnostjo. Tudi o tem bomo skupaj spregovorili in se osredotočili na medsebojne odnose in vsakodnevno sproščanje.

  Kdaj? 4. november 2019 ob 18.00 uri

  Kje? Hotel Habakuk, Pohorska ulica 59, 2000 Maribor

  Program

  18.00-18.10 Pozdrav vsem obiskovalcem
  18.10-18.30 Predstojnica prof. dr. Eda Vrtačnik - Bokal, dr. med.

  Kaj že veste o shranjevanju genetskega materiala pred zdravljenjem bolnic z rakom? Dr. Vrtačnik - Bokal bo z nami delila vse informacije v povezavi s to temo.

  18.30-18.50 Nataša Banko

  Tema njenega predavanja bo psihološki vidik neplodnosti in kako pomembno je pri tem razumevanje, podpora ter sočutje.

  18.50-19.10 Sanela Banović, dr. med.

  Sanela se bo v svojem govoru dotaknila stresa in razkrila kako živeti z njim, kako poslušati svoje telo in postaviti sebe na prvo mesto.

  19.10-19.30 Katja Gaspari Leben

  Predavanje o osebni izkušnji, ki presega intimno okolje dveh posameznikov. Neplodnost je boleča stiska za par in neprijetna zagata za bližnje.

  19.30-19.50 Tamara Fortuna

  Tamara je kar 4 leta čakala na svojo prvorojenko in nam bo zaupala svojo zgodbo ter kako se je sama soočila s čakanjem na prvega otroka.

  19.50-20.10 Prof. dr. Veljko Vlaisavljević, dr. med.

  Dr. Vlaisavljević bo spregovoril o pasteh komercializacije reproduktivne medicine pri izboru zdravljenja neplodnosti.

  20.10-20.30 Odprta debata za vprašanja in pogostitev

   

  Prijave na dogodek:

  PUSTITE KOMENTAR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here