Sladkor in praznična hrana

  0
  2171
  15Feb2017

  Od 17:30 do 20:00

  Center Moje Zdravje

  Zaloška 167, Ljubljana

  Sladkor – nekdaj prestižna dobrina, danes vsepovsod prisoten. Bolje rečeno, zelo težko se mu je izogniti, če temu ne posvečamo pozornosti. Vnaprej pripravljena hrana in številni izdelki, za katere si niti ne bi mislili, da je to potrebno, pa vsebujejo to na videz neškodljivo sestavino – bel sladkor. Poleg tega stalno posegamo po prigrizkih, se nagradimo s kosom tortice, a se ob tem ne zavedamo, da na tak način uživamo praznično hrano vsak dan, in ne le za praznike. Posledice so neizogibne – najprej nam pade odpornost, sledi utrujenost in nenazadnje se posledično razvije debelost. Debelost predstavlja faktor tveganja za razvoj številnih bolezni. O tem in o učinku, ki ga ima uživanje rafiniranega sladkorja na naše telo bomo govorili na 7. predavanju iz sklopa TEČAJA TEMELJI ZDRAVE PREHRANE IN ZDRAVEGA JEDILNIKA.

   V 1. delu bomo govorili o:

  • posledicah, ki jih ima prekomerno uživanje belega sladkorja
  • učinku sladkorja na naše telo in možgane
  • praznični prehrani
  • tem, kako umestiti sladico v uravnotežen jedilnik
  • pripravi sladic iz polnovrednih sestavin

  V 2. delu bomo:

  • na konkretnih primerih razložili prednosti in slabosti posameznih sladil.
  • razložili kje jih lahko uporabljamo in kdaj je njihova uporaba smiselna
  • praktično pripravili nekaj zdravih sladic
  • pogovorili se bomo o tem, kako umestiti sladico v uravnotežen jedilnik

  Na predavanju, ki traja 3 pedagoške ure, boste pridobili:

  • osnove znanja o učinku sladkorja na človeka
  • uporabno znanje o uporabi sladil
  • ideje za pripravo zdravih sladic
  • tiskane izročke s povzetki predavanja
  • vključeni so naravni napitki in zdrave sladice

  Predavanje bo potekalo v sredo, 15. februarja ob 17:30 uri v Centru Moje Zdravje na Zaloški cesti 167 v Ljubljani.

  Predavanje bo vodila Anja Pristavec, univ. dipl. inž. živ. prehr. iz Befita, ki se ukvarja z individualnimi svetovanji za hujšanje in preventivo pred diabetesom. Kontakt: anja@prehrana.info

  Cena predavanja in način plačila:

  Cena predavanja je 60 € z vštetim DDV-jem. Pri nakupu katerihkoli 5 ali 10 predavanj iz sklopa 10-tedenskega tečaja, vam priznamo od 15 do 30 % popust na predavanje (odvisno od števila predavanj). Več informacij o ugodnostih lahko najdete na povezavi TEČAJ TEMELJI ZDRAVE PREHRANE.

  Prijave: Prijave so obvezne najkasneje do 14. 2. na email: tecaji@mojezdravje.net. Število preostalih prostih mest za udeležbo na tretjem predavanju je za 4 osebe. Po prijavi boste prejeli potrditev prijave in predračun. Po plačilu predračuna je vaša prijava potrjena. 

  Prejšnji članekDivje kulinarično doživetje za pare: Wild Valentine’s day
  Naslednji članekPriprava obrokov v praksi
  Anja Pristavec (mag. inž. prehrane) je zaključila magistrski študij Prehrane na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Svoje raziskovanje usmerja na vpliv prehrane na človeka, pri čemer ji pomaga njena lastna izkušnja s hujšanjem. Izkušnje s prehranskim svetovanjem je pridobila s strokovno prakso pri nutricionistki Mojci Cepuš. V okviru Befit-a vodi svetovanja za različna področja prehrane, prednostno za preventivo proti sladkorni bolezni. Je velika ljubiteljica narave in teka. Delo v domačem nasadu ameriških borovnic jo veseli in sprošča. Rada pripravi tudi marsikatero zanimivo zdravo jed. Na portalu MojeZdravje.net bo z vami delila svoje ideje o zdravih receptih in namigih za zdrav način življenja ter hujšanja. Več o Anji in njenem delovanju si lahko preberete na www.prehrana.info.

  PUSTITE KOMENTAR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here