Temelji prehrane, prebave in presnove

  0
  2909
  hujšanje iz prakse
  04Jan2017

  Ko osvojimo osnove prehrane, lahko na teh temeljih gradimo širše, kompleksno znanje.

  Od 17:30 do 20:00

  Zaloška 167, 1000 Ljubljana

  Poznavanje osnovnih izrazov in njihovo razumevanje je temelj na vsakem področju. Pri prehrani je izjemno pomembno tudi konkretna uporabnost pridobljenega znanja v praksi.

  Ko osvojimo osnove prehrane lahko na teh temeljih gradimo širše, kompleksno znanje. Brez dobrih osnov lahko hitro in nevede postanemo zavedeni in znamo kritično razmišljati ob poplavi vseh informacij na spletu ter v medijih. Posledično smo priča različnim trendom na področju prehrane – nekaj časa so na slabem glasu maščobe, naslednji trend je visoko maščobna dieta največji hit.  

  Predavanje z naslovom Temelji prehrane, prebava in presnova je prvo predavanje iz sklopa TEČAJA TEMELJI ZDRAVE PREHRANE IN ZDRAVEGA JEDILNIKA.

  V uvodu bomo predstavili potek tečaja. Dobili boste vpogled v dosedanje dosežke Befita na področju individualnih svetovanj ter ostalih aktivnosti, ki jih izvajamo. Nato bo sledilo predavanje v dveh delih.

  V 1. delu bomo govorili o:

  • Makro hranilih, katera so, kje jih najdemo, o njihovi energijski vrednosti in povedali nekaj osnovnih napotkov za uživanje le teh.
  • Na enak način se bomo posvetili tudi mikro hranilom.

  Tema v 2. delu:

  • Vse o prebavi hrane od vstopa v naše telo do izločanja.
  • Nadaljevali bomo z osnovami presnove.
  • Razložili bomo pojme, kaj je to bazalna energija, kako jo izračunati ter kaj vpliva nanjo…

  Predavanje bo potekalo v sproščenem vzdušju z namenom, da bo lahko vsak slušatelj zastavil vprašanje predavateljici.

  Na predavanju, ki traja 3 pedagoške ure, boste pridobili:

  • Osnovno znanje o zdravi prehrani, podkrepljeno s praktičnimi primeri.
  • Osnovno znanje o presnovi in prebavi.
  • Tiskane izročke s povzetki predavanja.
  • Vključeni so naravni napitki in prigrizki.

  Predavanje bo vodila Anja Pristavec, univ. dipl. inž. živ. prehr. iz Befita, ki se ukvarja z individualnimi svetovanji za hujšanje in preventivo pred diabetesom. Kontakt: anja@prehrana.info

  Termin predavanja:

  Predavanje bo potekalo  v sredo, 4. januarja ob 17:30 uri v Centru Moje Zdravje na Zaloški cesti 167 v Ljubljani.

  Cena predavanja in način plačila:

  Cena predavanja je 60€ z vštetim DDV-jem. Pri nakupu katerihkoli 5 ali 10 predavanj iz sklopa 10-tedenskega tečaja, vam priznamo od 15 do 30 % popust na predavanje (odvisno od števila predavanj). Več informacij o ugodnostih lahko najdete na povezavi TEČAJ TEMELJI ZDRAVE PREHRANE.

  Prijave: Prijave so obvezne najkasneje do 1.1.2016 na email: tecaji@mojezdravje.net. Število prostih mest za udeležbo na prvem predavanju je 5 oseb. Po prijavi boste prejeli predračun.

  Prejšnji članekOptimalna prehrana za vesele in zdrave mamice
  Naslednji članekPredavanje: Maščobe in holesterol
  Anja Pristavec (mag. inž. prehrane) je zaključila magistrski študij Prehrane na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Svoje raziskovanje usmerja na vpliv prehrane na človeka, pri čemer ji pomaga njena lastna izkušnja s hujšanjem. Izkušnje s prehranskim svetovanjem je pridobila s strokovno prakso pri nutricionistki Mojci Cepuš. V okviru Befit-a vodi svetovanja za različna področja prehrane, prednostno za preventivo proti sladkorni bolezni. Je velika ljubiteljica narave in teka. Delo v domačem nasadu ameriških borovnic jo veseli in sprošča. Rada pripravi tudi marsikatero zanimivo zdravo jed. Na portalu MojeZdravje.net bo z vami delila svoje ideje o zdravih receptih in namigih za zdrav način življenja ter hujšanja. Več o Anji in njenem delovanju si lahko preberete na www.prehrana.info.

  PUSTITE KOMENTAR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here