peticija-veganski-obrok

Kljub široki dostopnosti rastlinskih živil lokalnega izvora v Sloveniji, v javno izobraževalnih ustanovah še vedno ni mogoče izbrati veganskega obroka. 

Na portalu www.mojezdravje.net že več kot 10 let s članki in recepti ozaveščamo bralce o pomenu zdrave rastlinske prehrane, ki je koristna tako za naše zdravje kot za naš planet.

V Sloveniji o tej problematiki ozavešča slovensko javnost Slovensko Vegansko društvo, ki je nedvomno najbolj aktivno društvo na tem področju. Ker s skupnimi močmi lahko naredimo več kot posamezniki, vas prosimo za podporo s podpisom peticije.

Slovensko Vegansko društvo:

V Slovenskem veganskem društvu so pri peticiji ‘Možnost izbire veganskega obroka v javnih ustanovah’ trenutno, 21. 6. 2022 nekje na dveh tretjinah zbiranja podpisov. 

Na to temo so izvedli nekaj intervjujev s prehranskimi strokovnjaki in pravnico. Tokrat poglobljena razprava poteka z Boštjanom Jakšetom – doktorjem znanosti s področja prehrane, profesorjem športne vzgoje in kondicijskim trenerjem.

intervju-bostjan-jakse

Vljudno vabljeni k branju intervjuja.

Podpišite in delite peticijo: https://www.peticija.online/moznost_izbire_veganskega_obroka_v_javnih_ustanovah

V dodatno informiranje prehrane v prid zdravju, živalim in planetu s konkretnimi primeri obrokov lahko preberete več na https://www.mojezdravje.net/zdrav-kroznik-zame-in-planet/

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here