Beljakovine ali proteini so organske molekule, ki so sestavljene iz manjših enot – aminokislin (najmanj 50). Vsaka beljakovina je sestavljena iz različnih aminokislin, zato obstaja ogromno vrst beljakovin. Iz njih so v človeškem telesu sestavljena tkiva in organi pa tudi druge komponente, ki so potrebne za normalno delovanje organizma.

Viri rastlinskih beljakovin

Uravnotežena prehrana mora vsebovati zadostne količine esencialnih in neesencialnih aminokislin. Velikokrat pa se govori o “popolnih beljakovinah”, ki jih povezujemo z živili živalskega izvora, čeprav je znanstveno dokazano, da tudi polnovredna rastlinska prehrana, z zadostnim kaloričnim vnosom, omogoča pridobitev vseh esencialnih aminokislin.

Rastlinske beljakovine

Na predavanju se bomo pogovarjali o pomembnosti beljakovin, njihovi funkciji, različnih virih teh nujno potrebnih makrohranilih, količini, ki jo moramo zaužiti glede na način življenja, trenutno zdravstveno stanje, nosečnost, starost in fizično aktivnost. Poleg tega pa bomo govorili o posledicah uživanja premajhnih ali prevelikih količin beljakovin ter kateri viri so najbolj optimalni za človeka, njegovo zdravje in boljše počutje.

Predstavili vam bomo naravne in kvalitetne rastlinske presne beljakovine Sunwarrior, njihovo sestavo, prednosti in praktično uporabo v zdravih obrokih. Degustirali boste lahko okusne napitke, brownije in presno tortico, pripravljene iz Sunwarrior beljakovin.

Presni proteinski browniji

Kdaj:

Sreda, 16. 12. 2015, od 17.00 do 19.00 ure

Lokacija:

Trgovina SUPER HRANA, Zaloška cesta 167, 1000 Ljubljana

Vstopnina:

Prijave so obvezne na e-naslov: info@super-hrana.si najkasneje do 13. 12. 2015.

Maksimalno število udeležencev je omejeno.

Prispevek za udeležbo na predavanju: 8,00 €.

V ceno je vključena hrana in napitki.

1. del – predava: Jelena Dimitrijević

2. praktični del: Maja Jeereb

O predavateljicah:

Jelena Dimitrijevič je na Inštitutu za naravno medicino (The Institute for Natural Medicine, New York) pridobila naziv svetovalke za prehrano. Pripravlja različna predavanja, izobraževanja in delavnice, vodi osebna svetovanja, svoje poslanstvo pa vidi v ozaveščanju ljudi o zdravem in sočutnem načinu življenja.

Maja Jeereb je ljubiteljica narave, zdrave prehrane, zelišč in superživil. Rada pripravlja zdrave in preproste jedi, je avtorica številnih zdravih veganskih receptov, urednica portala Mojezdravje.net  in certificirana nutricionistka.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

trinajst + štiri =