Presna hrana tudi v slovenski kuhinji postaja priljubljen del jedilnika. Je lahka, lahko prebavljiva in ne zahteva veliko časa za pripravo, saj ne vključuje nobenega kuhanja, pečenja, praženja oz. kakršnekoli obdelave živil. Pa vendarle se včasih zalomi. Da ne bi izgubljali časa in volje, smo se odločili, da gremo na presno delavnico po znanje in rokovanje.

tribarvna-kvinoja-s-tahini-omakoPresno delavnico je organizirala Tereza po svoji Teresamisu filozofiji: zdravo, hitro in brez slabe vesti. Znanja presne kuhinje se je priučila v Los Angelesu, kjer se je dva meseca pilila in izpopolnjevala na akademiji Matthew Kenney ter si pridobila naziv “presna mojstrica”. Svojo kulinarično pot Tereza sedaj nadaljuje na novi Zelandiji.

DelavnicaPrva Teresamisu presno kuharska delavnica je privabila 23 udeleženk. Na štiriurnem druženju nas je naučila osnove presne kuhinje in različne hitre trike, s katerimi lahko naredimo vtis na naše goste.

Meni
Predjed:  pesini ravioli s presnim sirčkom, avokadov tartar, dimljen humus in super energetski kruh.
Glavna jed: tribarvna kvinoja s tahini omako in solata s kodrolistnatim ohrovtom ter sladko makovo polivko.
Sladica: presni tris z limetino sirovo tortico z ingverjevim hrustkom, ameriški brownie s karamelo in lahka borovničeva pita.

presni-tris-sladic

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 − 8 =