svetovanje anja

Moje ime je Anja Pristavec in sem ponosna, da sem članica društva Befit. Svoje strokovno znanje o prehrani sem pridobila z magistrskim študijem prehrane na Biotehniški fakulteti v Ljubljani.

Svoje zanimanje usmerjam na področje hujšanje in zdrave prehrane. Način prehranjevanja kot preventivna proti sladkorni bolezni mi predstavlja velik izziv, pri temu mi v veliki meri pomaga moja lastna izkušnja uspešne izgube teže. Do slednje je prišlo, ker sem zgolj želela preizkusiti način hujšanja, ki je bil podoben mojemu siceršnjemu prehranjevanju. In izkazalo se je za učinkovito. Osebna izkušnja s hujšanjem mi je nedvomno pustila marsikatero izkušnjo in me obogatila z znanjem.

Anja Pristavec, Foto: Jože Pristavec

Praktične izkušnje na področju prehranskega svetovanja sem pridobila s strokovno prakso pri moji mentorici – nutricistki Mojci Cepuš.

Tudi ljudem, ki zaradi zdravja sicer naj ne bi uživali sladic, želim pokazati, da lahko. Seveda z majhnimi triki, na način, s katerim ne škodujejo zdravju. V to me je dodatno spodbudila lastna ustvarjalna žilica in veselje do kuhanja ter preizkušanja novih jedi.

V svojih načrtih prehrane oziroma v jedilnikih rada poudarim domačo, sezonsko in predvsem preprosto hrano. Zdi se mi ključno, da ljudi ozavestim, da je »zdravo prehranjevanje« lahko način prehrane, ki jih spremlja celo življenje.

Celo moje najstniško obdobje me je spremljala atletika, kar mi je pustilo ljubezen do teka in gibanja nasploh. Krajši tek v naravi me napolni z energijo in zbistri misli. Kot otrok sem imela željo postati vrtnarka. Najbrž sem prav zato kadar le utegnem rada obdana z naravo. V domačem nasadu ameriških borovnic in na vrtu rada poprimem za delo.

Moja svetovanja obsegajo:

 • načrtovanje zdrave prehrane,
 • preventiva pred diabetesom,
 • prehrano diabetikov tipa II,
 • hujšanje.

Seveda imam širok obseg znanja tudi na drugih področjih, tako da vabljeni na posvet prav vsi, ki vas zanima področje zdrave prehrane. Z vzajemnim sodelovanjem lahko rešimo marsikatero vprašanje!

Prvi posvet je brezplačen, cenik za svetovanja je okviren, po dogovoru s stranko. Za hujšanje v paru nudimo 15 % popust.

Cenik vseh prehranskih svetovanj si lahko ogledate tukaj.

Strokovno prehransko svetovanje obsega:

 • prvi, obsežnejši in informativni posvet,
 • oceno splošnega prehranskega statusa,
 • pomoč pri oblikovanju ciljev,
 • sestava individualnega načrta prehrane po dogovoru s stranko glede na njene želje in cilje,
 • redna tedenska srečanja in spremljanje napredka,
 • sprotno prilagoditev programa, svetovanje o športnih ali drugih aktivnostih,
 • osvojitev uporabnih znanj o prehrani, seznanitev z novostmi na tem področju,
 • fleksibilni termini srečanj po dogovoru,
 • pomoč pri organizaciji prehrane (skupen nakup, svetovanje o izdelkih…),
 • neomejen dnevni dostop do svetovalke po telefonu / elektronski pošti, za sprotno reševanje težav.

Prijava: Za prijavo na svetovanje pišite na e-pošto: anja@prehrana.info ali pokličite na telefon 051 234 278.

KRATKA PREHRANSKA SVETOVANJA z Anjo Pristavec v mesecu maju:

 • Sreda, 11. 5. 2016, od 14.00 do 17.00 ure.

Prispevek: prostovoljni prispevki

Prostovoljni prispevki od svetovanj bodo darovani v humanitarne namene enemu od društev za zaščito živali. Prisrčno vabljeni, da naredite nekaj zase in naše živalske prijatelje.

Lokacija: Trgovina SuperHrana (Zaloška cesta 167, Ljubljana)

Kratko prehransko svetovanje je možno le po predhodni prijavi.

Za prijavo na kratko prehransko svetovanje z Anjo pokličite v trgovino SuperHrana na 01 / 256 61 15, od ponedeljka do petka med 14.00 in 19.00 uro za določitev prostega termina.

Potem, ko boste oddali prijavo, pa vas prosimo, da izpolnite vprašalnik (kliknite tukaj za prenos vprašalnika) in ga pošljete na e-pošto anja@prehrana.info. Hvala!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − sedemnajst =