Košarica

V košarici ni izdelkov.

Luna povezana s prehrano

Kot vemo, je Luna zelo povezana z našo prehrano. Ko je MLAJ in POLNA LUNA, vemo, da se je dobro postiti in piti veliko vode.

Lunine faze in znamenja, v katerih se nahaja, so smernice za pravilno in zdravo prehrano.

RASTOČA LUNA (od mlaja do ščipa)
Luna od mlaja dalje počasi raste in v tem času rasti telo potrebuje več hranilnih snovi za svojo rast. Priporočajo se žitarice, zelenjava, sadje. Mirno se lahko odpoveste ogljikovim hidratom in mesnim jedem. V tem času se lahko hitro zredimo, zato je potrebno paziti na vnos hrane. To obdobje ni primerno za hujšanje.

POLNA LUNA ali ŠČIP
Zelo priporočljivo je, da se ob POLNI LUNI naredi postni dan, saj je telo nasičeno tekočin in vnosa hrane. Kdor se ne more postiti, pa naj dan prej ali na dan POLNE LUNE jé lažjo hrano. Priporočljiv je sadni dan, dan s smoothiji in podobno. Telo do polne Lune v sebi veliko bolj zadržuje tekočine kot ponavadi, zato je dobro manj jesti. Ob polni luni se priporoča pitje veliko vode, saj bo Luna poskrbela za očiščenje našega telesa.

PADAJOČA LUNA  (od polne Lune do mlaja)    
Telesne tekočine upadajo, kar naenkrat se počutimo lažji, lahkotnejši. V tem času lahko več pojemo kot smo navajeni, pa se ne bomo zredili. Zelo dobro je, da jemo veliko  kakovostne in vitaminsko obogatene hrane, saj jo telo v tem času neizmerno potrebuje, ker se umirja.

PRAZNA LUNA ali MLAJ
Luna je sedaj v 4. fazi in telo si želi odpočiti. Dva do tri dni pred mlajem je dobro jesti manj, očistiti telo in piti vodo ali nesladkane čaje. Ta čas je, tako kot ob polni Luni, dobro izkoristiti za očiščenje organizma in si organizirati sadni oz. postni dan.

Luna ne prehaja le različnih faz, ampak tudi različna znamenja po zodiaku. Po različnih znamenjih pa je dobro jesti naslednje:

  • Luna v Ovnu, Levu in Strelcu: hrana, ki ima plod in več beljakovin.
  • Luna v Biku, Devici in Kozorogu: veliko zelenjave, ki ima korenine in gomoljnice.
  • Luna v Dvojčku, Tehtnici in Vodnarju: priporoča se hrana, ki ima cvet in maščobe.
  • Luna v Raku, Škorpijonu in Ribah: je dobro jesti listnato hrano in ogljikove hidrate.
Delite naprej ...
Ekipa MojeZdravje.net
Ekipa MojeZdravje.net

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja