Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Bik (20.4. – 21.5.)

Bik je samozavesten, čustven, miren, praktičen…

Vlada mu Venera, ki je povezana z ljubeznijo, mirom, harmonijo in lepoto. Spada med zemeljska znamenja (Bik, Devica in Kozorog). Postavo ima bolj čokato, mesnato, okrogel obraz, polne poteze, polne ustnice, visoko čelo in prijazno nežen pogled. Običajno je zelo miren, praktičen, stabilen in ima neverjetno dober spomin.

Rad ima dobro hrano, pijačo, lagodno življenje

Rad lagodno živi, zato sta mu blizu  dobra hrana in pijača. Zelo je navezan na zemljo, ta mu pomeni vse; zato se astrološki biki najraje ukvarjajo z kmetijstvom in z vsem, kar je povezano z naravo. Ima odlično razvito intuicijo in je zelo občutljiv. Bik je lahko zelo trmoglav, ko se razjezi ga je težko pomiriti in zamero lahko goji še dolgo časa. Ima veliko energije, ki miruje  v ozadju, ko pa ga razjeziš, pride na plan ves bes in postane podivjan kot divji bik. Ko ga to mine, se je pripravljen razumno in v miru pogovoriti.

Poklic
Najdemo jih v poklicih, kjer se zahteva odgovornost  in rutinsko delo. Je tudi dober matematik. Ustrezajo mu poklici kot so bankir, obrtnik, kmet, sadjar, vzgojitelj, socialni delavec, davčna uprava, skladiščnik, botanik itd.

Ljubezen
Je nežen, vljuden, romantičen, zaščitniški ljubimec. Zelo veliko časa porabi, da  najde žensko svojega življenja. Izbranko razvaja z šopki rož in jo vodi na romantične večerje ob svečah. Izbere si partnerico, ki je samostojna in si želi varen in prijeten dom. Biki so zelo razumevajoči, čustveni in nežni do svojih otrok. Je pravi vzor očeta.

Denar
Veliko mu pomeni materialna trdnost, nepremičnine in denar se kar lepijo nanj. Njegovo finančno stanje je vedno dobro, saj biki potrebujejo finančno neodvisnost.

Barve
Oblači se praktično, največkrat nosijo kavbojke, udobne široke puloverje in srajce. Všeč so jim naravni materiali, bombaž, usnje in svila.

Ujemanje
Dobro se ujame s preostalimi zemeljskimi znamenji, Devico in Kozorogom, pa tudi z vodnima znamenjema, Rakom in Ribo.

Hrana
Rad ima domače jedi, hrano, hrano ki je  pridela sam ali je pridelana v domačem okolju. Obožujejo krompir, meso in razne omake. Radi kuhajo, uživajo v pripravi, saj so pravi gurmani. Njihova  kuhinja mora biti tradicionalna. Biki slovijo tudi kot veliki sladokusci.

Delite naprej ...
Ekipa MojeZdravje.net
Ekipa MojeZdravje.net

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja