Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Strelec (22. 11. – 22. 12.)

Ker je kentaver, pol človek in pol konj, je po karakterju nagonski, včasih divji, njegova druga stran pa je izredno filozofska, duhovna. Je raziskovalec neznanega, najbolj pa ljubi potovanja, saj se v tujini bolje počuti kot doma. Lahko ga je prenesti okoli, ker naivno zaupa ljudem, ki pa niso tako pravični kot on. Včasih rad tudi pretirava. Ker je pravičen, pošten in odkritosrčen, se drugi ljudje zaradi njegove neposrednosti in poštenosti ob njem počutijo nelagodno. Je svobodomiseln in vedno optimističen. S prijatelji je sproščen, vesel, glasen, z dobrim smislom za humor. Ker ljubi svobodo, ga ne omejujte. Vedno je usmerjen v prihodnost in k novim ciljem. Pri postavljanju ciljev za strelca ni meja.

Strelec je optimističen, pravičen, pošten, odkritosrčen.

Intelekt
Je izredno bister, inteligenten in širokega vpogleda v svet, tako da celo zgubi vpogled v podrobnosti. Celo življenje se uči in izobražuje, zato je veliko strelcev učiteljev, filozofov in na višjem duhovnem razvoju. Njegova iskanja so na višjem nivoju. Usmerjen je v večno iskanje resnice in modrosti.

Večno usmerjen v iskanje resnice in modrosti.

Delo
Izbira svobodoljubne poklice, kjer je potrebno veliko kreativnosti in znanja. Ker ljubi svobodo, ima rad poklice, kjer se veliko potuje. Strelec je drugo dvojno znamenje, zato je zanj značilen nemir, kar še poudari njegovo željo po novih ciljih ali reševanju več stvari naenkrat. Novi izzivi in cilji ga hitro navdušijo in zato lahko prehitro opusti prejšnjega, še preden ga usvoji. Naučiti se mora vztrajnosti in potrpežljivosti. Uživa v daljših potovanjih in nenehnem izobraževanju. Na kariernem področju potrebuje vedno nove izzive. Primerni poklici zanj so pravo, založništvo, učiteljstvo, filozofija, duhovni poklici.
Rad ima terensko delo, tujino, izobraževanje…

Šport
Ker se nenehno izobražuje, nujno potrebuje gibanje in šport. Ni pomembna vrsta športa, le da je gibanje dovolj intenzivno. Med strelci je največ uspešnih športnikov. Telesna sprostitev mu polni baterije.

Zakon
Strelci ne marajo utesnjenosti, zato tudi ne marajo zakonskih vezi. Med strelci je največ neoženjenih in samskih ljudi. Če pa se že odločijo za zakonsko zvezo, pa potrebujejo partnerja, ki jim omogoča ogromno svobode. Najlažje ga ulovimo, če mu pokažemo, da lahko živimo tudi brez njega. Za tradicijo se preprosto ne zmeni, saj mu pravila preprosto ne ustrezajo.

Partner mora strelcu omogočiti dovolj svobode.

Moda
Radi so v središču pozornosti, zato si radi kupijo prestižne znamke oblačil. Sledijo zadnjim trendom, strelcem modne revije ne uidejo. Radi so športno-elegantno oblečeni. Zaradi svobodnega življenja imajo  radi udobna in lahkotna oblačila.

Dom
Strelci imajo radi veliko prostora, zato si kupijo hišo ali razkošno stanovanje. V njihovem domu vedno domujejo tudi hišni ljubljenčki. Ker jih pritegne tudi tujina, si z lahkoto tam uredijo domovanje, kajti selitve strelcu ne predstavljajo nobenega problema in z lahkoto zamenjajo domovanje.

Denar
Strelci imajo poseben odnos do denarja. V denarju vidijo sredstvo za zabavo, potovanja, sredstvo s katerim si privoščiš sprostitev. Veliko denarja gre tudi za knjige in izobraževanje. Pogosto prispevajo denar v dobrodelne namene.

Ujemanje z drugimi znamenji: Vodnar, Oven, Dvojčka, Lev, Tehtnica.

Delite naprej ...
Ekipa MojeZdravje.net
Ekipa MojeZdravje.net

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja