Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Kljub dokaj vetrovnemu vremenu je bilo dovolj sonca in energije, da smo jo ubrali proti centru mesta, natančneje proti Slovenskemu etnografskemu muzeju. Tam je po novem mala tržnica, ki premore veliko dušo. Prvič so se nam predstavili zasebni ponudniki kakovostne doma pridelane hrane. Pa ne le hrane. Nekateri so predstavili tudi svoje ročne spretnosti, vsi pa predvsem izredno prijaznost in ustrežljivost. Nekako nismo več vajeni tega, da bi bil nekdo do nas samo prijazen zato, ker smo tam, in ne zato, ker bi si od nas nečesa želel. Prijetna sprememba, ni kaj.

GreGurMan1

Kaj smo preizkušali?
GreGurMan nas je podžgal z domačim kruhom, ki smo ga pomakali v olje oljne ogrščice in nam ponudil jajčka domačih kok proste reje. Nekaj sape nam je vzela barva polnozrnate in polbele moke, predvsem pa zdrob. Ko to vidiš veš, kaj pomeni neobdelano.

peterzajc

Peter Zajc je pripravil čemažev in regratov pesto, testenine in piškote, na katere ne moremo pozabiti. Sploh na tiste z marcipanom in mandlji.

MrBee-med-za-romantike

MrBee nas je razveselil z zares okusnim medom za romantike, prijatelje in radovedne. Poleg tega smo dobili še nekaj koristnih informacij o uživanju cvetnega prahu. Ja, vsak od nas je lahko čebelca.

pivo-in-keksi

Pri Evi Kelemina smo naleteli na bučne hrustljavčke, konopljine piškote, ajdove rogljičke in čemaževe krekerje. Pa na marmelado, testenine in pivo!

kumkvat

Medtem ko so se naše oči pasle še na zeliščih in simpatičnih raznobarvnih ročnih izdelkih, se je okrog nas vihtela simpatična gospodična Ana z domačim kumkvatom iz Dalmacije, otroci obiskovalcev so slikali na polžje hišice, pasji prijatelji pa so uživali na trati in se igrali.

Peter_Sonja_Ana

Dragi bralci, predstavili smo vam le nekaj ponudbe. Morda ravno dovolj, da se tudi vi v soboto odpravite proti mestu in se sami prepričate o naših besedah. Verjetno vam ne bo žal. Če bo jasno vreme, si poleg ogleda tržnice privoščite še kavico in obraz nastavite soncu – malo za sprostitev in vitamina D, ki vam ga dajo žarki.

Peteršilj

Lepo je vedeti, da imamo nekje na voljo še vedno pristne domače proizvode; pridelovalce, ki dajo svoje izdelke radi na pokušino, se ne skrivajo za sestavinami in te z veseljem povabijo k sebi domov, da se lahko prepričaš o njihovih besedah. To vse smo tokrat doživeli na Malem placu.

In vabljeni so vsi vsako soboto od 10.00-14.00 pred SEM!

skupinska

Delite naprej ...
Ekipa MojeZdravje.net
Ekipa MojeZdravje.net

En komentar

  1. Se sprašujete ob sobotah zjutraj oziroma zgodaj dopoldne po malce daljšem jutranjem spancu, ko vam ni treba že navsezgodaj vstati in odbrzeti delovnim obveznostim naproti, kam v Ljubljani priti po vrhunsko olje, odlično sveže mleto moko, sveža jajčka, domače jogurte, odlične suhomesnate proizvode, med, sveže domače testenine, sladke dobrote… Si morda ob tem privoščiti skodelico kave, medtem ko vaš otrok ustvarja z svojimi ročicami novo skodelico in pepelniček za atija iz gline v lončarskem ateljeju SEM. Se ne sekirati, kje boste dobili prosto parkirno mesto?
    Potem imate odgovor na dlani…
    Pridete mal na plac na Mali plac pred kavarno SEM na Metelkovo v Ljubljani med 10. in 14. uro.
    Obiščite nas in se prepričajte… Ne bo vam žal…
    — kraj: Kavarna SEM

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja