Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Masaža dojenčka

Povezovanje, vzpostavljanje zaupanja, pomoč pri premagovanju bolečin in še mnogo več

Tehnike masaže dojenčka so v nekaterih kulturah prisotne že tisočletja. Veščine se prenašajo iz roda v rod ter se izvajajo povsem intuitivno. Kot izvajalka tečaja masaže dojenčkov sem izredno hvaležna, da se v zadnjih letih srečujemo z vedno več možnostmi, da se starši teh tehnik naučijo tudi pri nas. To namreč predstavlja izjemno orodje kako v naše družine vnesti še več povezanosti, neprekinjene pozornosti ter izkazovanja čustev.

Če naštejem samo nekaj pozitivnih koristi, ki jih masaža dojenčka prinaša, bi izpostavila naslednje:

  • Koristi za otroka: povezovanje in navezovanje s starši, otrok prejema neprekinjeno pozornost in čas iz strani staršev, razvoj zaupanja, zgodnja interakcija z očetom, otrok se čuti ljubljenega, pozitivni vplivi na živčni sistem, krvni obtok, imunski sistem, spodbujanje povezovanja možganskih celic, boljše zavedanje lastnega telesa, bolj globok spanec, manj joka, samo-pomirjanje in samoregulacija, lajšanje bolečin (trebušni krči, rast zobkov, rast kosti,..), olajšanje zaprtosti, sprostitev črevesja,..
  • Koristi za starša: bolj samozavestni starši, lažje prepoznavanje otrokovih potreb, očetje lahko »dohitijo« prednost mater; vključitev v zgodnje otroštvo, v družinske vzorce vnesemo izkazovanje čustev, varne dotike, zaupanje; manjša izolacija mladih mamic, manj poporodne depresije, pozitiven vpliv na odnos med partnerjema,..
masaza-dojencka-1

Tečaji masaže dojenčka po metodi IAIM so zasnovani tako, da starši v roku 5ih tednov spoznajo vse masažne prijeme, masažo pri trebušnih kolikah, prilagoditve za odraščajočega otroka, tehnike pomirjujočega dotika hkrati pa se pogovorimo tudi o različnih tematikah, ki so pomembe za otrokov optimalni psiho-fizični in emocionalni razvoj. Poleg tega je del tečaja namenjen tudi medsebojni interakciji staršev, s čimer želimo spodbuditi navezovanje stikov med mladimi starši.

Tečaji masaže dojenčka so namenjeni družinam z dojenčki starimi od 0 do 12 mesecev. Potekajo v petih srečanjih, ki se razvrstijo v roku 5ih zaporednih tednov.

Če bi želeli pridobiti še več informacij oz. vas ta tematika zanima, lahko pokukate na Instagram ali Facebook profil @Ljubezenčki, oz. me kontaktirate na spodaj navedeni e-mail naslov, kjer vam z veseljem odgovorim na vaša vprašanja.

  • Avtorica članka: Ema Ivanov, dipl. med. s., IAIM inštruktorica
  • FB in IG: @Ljubezenčki, tečaji masaže dojenčka
  • E-pošta: info.ljubezencki@gmail.com
Delite naprej ...
Ekipa MojeZdravje.net
Ekipa MojeZdravje.net

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja