Košarica

V košarici ni izdelkov.

Že od nekdaj so ljudje gledali v nebo in proučevali gibanje nebesnih teles na nebu. Pri proučevanju mrkov so bili vedno prestrašeni, saj so jim pripisovali neverjetno moč, ki naj bi na Zemlji povzročala naravne katastrofe in vojne. Obstajala je razlaga, če se mrk zgodi v ognjenem znamenju, bodo požigi in vojna, če bo v vodnem znamenju bodo grozile poplave, če bo v zračnem znamenju bodo suše, če bo v zemeljskem znamenju pa potresi.

Sedaj sodobni astrologi bolje poznajo učinke mrkov in jim ne pripisujejo le slabih lastnosti, temveč tudi dobre potenciale, rast in nove začetke. Vse je odvisno, v kateri hiši se mrk pojavi, ali tvori dobre ali slabe aspekte na planete.

Pri Sončnem mrku se Sonce, Luna in Zemlja poravnajo v isto ravnino, Luna je na sredini. To se zgodi takrat, ko je mlaj ali mlada luna, učinki so si podobni, le da je mrk intenzivnejši. Mrk se ne more zgoditi, če se Sonce in Luna ne nahajata v bližini Luninih vozlov, to sta točki, kjer Luna seka pot ekliptike. Mrk predstavlja stresen čas, saj človeka prisili na nekaj naredi na področju hiše kjer se zgodi. Pokaže nam pot za spremembe v življenju na bolje, dobimo priložnost za osebno rast. Na dan mrka in dnevi okoli mrka niso primerni za nove začetke. Ko se energija sprosti, pa je  zelo ugoden čas za nove začetke, za  nove priložnosti, predvsem v karieri in zasebnem življenju. Na področju hiše, kjer se mrk zgodi, se nam ponudijo nove možnosti,  ki nam prinese srečo in uspeh. Sončni mrk predvsem govori o tematiki, ki jo predstavlja planet, ki je v dobrem ali slabem aspektu s Sončnim mrkom. Bodite odprti za nove priložnosti…

Pri Luninem mrku se Sonce, Zemlja in Luna poravnajo v isto ravnino, le da je tu Zemlja na sredini. Lunin mrk se zgodi, ko sta astrološko Sonce in Luna v opoziciji in še v konjukciji z Luninima vozloma. Sam Lunin mrk je lahko naporen, deluje na odnose in težje čustvene odzive, na razpoloženje, saj opozicija govori o medsebojnih odnosih. Nekaj dni za tem, se energija začne sproščati, takrat je primeren čas za stvari, ki jih želimo zmanjšati v svojem življenju. Dobro je zaključiti s stvarmi, s katerimi smo se do sedaj ukvarjali. Dobro je tudi zmanjšati vnos hrane. Predvsem pa je čas, da zaključite zadeve, s katerimi ste se že dolgo ukvarjali, da opustite stare vzorce vedenja in predvsem odpustite. Lunin mrk lahko obelodani stvari, ki so nas v preteklosti prizadele, ne pozabite, da so pri Luninem mrku aktivirani dve nasprotni točki, v nasprotnih hišah, energetsko zelo močni. Zato zaključite s starimi vzorci in prepričanji in bodite hvaležni za to kar imate…

V letošnjem letu nas čaka 5 mrkov, od tega dva polna Lunina mrka in trije delni Sončni mrki:

  1. Popolni Lunin mrk, ki je bil 31.1.2018, na 11.stopinj in 37 min Leva
  2. Delni Sončni mrk, ki bo 15.2.2018, na 27.stopinj in 07 min Vodnarja
  3. Delni Sončni mrk, ki bo 13.7.2018, na 20 stopinj in 41 min Raka
  4. Popolni Lunin mrk, ki bo 27.7.2018, na 4.stopinj in 44 min Vodnarja
  5. Delni Sončni mrk, 11.8.2018, na 18.stopinj in 41 min Leva

Koliko časa delujejo

Obstaja več teorij glede časa delovanja mrkov. Občutimo ga že teden dni pred nastankom, saj se planeti poravnavajo v isto linijo, kar nam povzroča težjo energijo. Po eni teoriji je vpliv mrkov čutiti od pol leta do enega leta. Po drugi teoriji pa kolikor minut traja mrk, toliko let se čuti vpliv mrka. Stopinja mrka je energetska točka v astrološki karti, ki je lahko zelo dolgo aktivna. Lahko jo aktivirajo tranziti planetov, ki so sprožilci tega mrka, še posebej pa ima močan vpliv tranzit Marsa in Saturna.

V mundani astrologiji ravno tako tolmačimo mrke v kartah držav ali voditeljev. Ti mrki vplivajo na usodo ljudi, na usode celotnega naroda, lahko se zgodijo pomembni zgodovinski premiki ali naravne katastrofe. Ravno tako kot v karti posameznika, vidimo vpliv mrkov, ki delujejo kot sprožilci na določenem področju v astrološki karti države.

Delite naprej ...
Ekipa MojeZdravje.net
Ekipa MojeZdravje.net

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja