Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Kajenska paprika
Kajenska paprika spodbuja delovanje metabolizma in ustvarja termogenezo, kar pomeni ustvarjanje notranje toplote in kurjenje kalorij. To pospeši kurjenje maščobe in poveča količino kalorij, ki jih porabite pred dneva. Kajensko papriko lahko uporabite kot začimbo v svojih najljubših jedeh, na primer v soparjeni zelenjavi, da okusno popestrite naravni okus. Kajenska paprika poleg tega poveča biodostopnost hrane, zaradi česar boste iz obroka absorbirali več hranil. Ne pozabite, da niste kar jeste – ste to, kar absorbirate!

Ashwaganda

Ashwaganda postaja v holistični medicini vse bolj prepoznavna kot eden najbolj učinkovitih adaptogenov – to pomeni, da vedno stremi k vzpostavljanju ravnovesja v telesu. Ena njenih najbolj dragocenih lastnosti je njena sposobnost nižanja vrednosti kortizola, stresnega hormona. To zmanjša nivo inzulina in celo prispeva h kurjenju maščobnih oblog na trebuhu, hkrati pa ashwaganda izboljša spanec in dramatično zmanjša željo po nezdravi hrani. Prek kortizola ashwaganda skrbi tudi za zadostne količine DHA, nekakšnega “hormona mladosti”, zato lahko njeno uživanje upočasni staranje. Koristi se s tem še ne končajo! Ashwaganda uravnava vrednosti testosterona in tako prispeva k ohranjanju mišične mase. Če si želite izgledati mlajši, ostati vitki in se počutiti fantastično, v svojo prehrano vključite ashwagando!

Cimet

Cimet ima okusno aromo in ga je enostavno vključiti v prehrano. Dodajamo ga v smutije, kokosovo ali mandljevo mleko, ovsene kaše, recepte za piškote in še veliko več. Ta začimba je znana po svojem vplivu na zniževanje inzulina in ohranjanju krvnega sladkorja skozi dan, zaradi česar telo enakomerno kuri maščobo. Dodatek cimeta v zajtrku vas bo nasitil za dlje časa, hkrati pa bo uničil škodljive glive in bakterije ter tako izboljšal zdravje čevesne flore in asimilacijo hranil.

Zelena

zelena

Zelena je nizkokalorično živilo, polno vlaknin. Nekateri celo trdijo, da gre za živilo z “negativnimi kalorijami”, kar pomeni, da naj bi telo za njeno prebavo in absorpcijo hranil porabilo več kalorij, kot jih zelena dejansko vsebuje. Čeprav gre najverjetneje za mit, pa lahko brez dvoma trdimo, da je zelena izjemno nizkokalorična. Vsebuje veliko kalija in zdravega naravnega natrija, preprečuje zadrževanje vode v telesu in odstranjuje zatekline ter maščobe blazinice. Sok iz zelene se uporablja v številnih zdravilnih postih in terapijah, pomešan z limono pa je odličen sok za dobro jutro.

Zeleni čaj

Zeleni čaj vsebuje antioksidante, imenovane katehini in nekateri med njimi kurijo maščobo. Za uspešno odstranitev maščobe se mora maščoba razgraditi znotraj maščobnih celic in se premakniti v krvni obtok. Aktivna spojina v zelenem času pospeši delovanje nekaterih hormonov za kurjenje maščob in tako omogoča ta proces. Glavni antioksidant v zelenem čaju, EGCG, pomaga pri deaktivaciji encima, ki razgrajuje norepinefrin. Ko je ta encim deaktiviran, se količina norepinefrina bistveno poveča in našemu živčevju sporoči, naj začne razgrajevati maščobne celice.

Na kratko: zeleni čaj poveča vrednosti hormonov, ki maščobnim celicam naročijo, naj začnejo z razgradnjo maščobe. To povzroči hitro sproščanje maščobe v kri, kjer postane maščoba na voljo kot energija. Popijte skodelico zelenega časa za zajtrk in začnite s kurjenjem maščobe že takoj zjutraj – pa še polni energije boste stopili v nov dan!

Preberite tudi: pozitivni učinki pitja zelenega čaja matcha

Delite naprej ...
Ekipa MojeZdravje.net
Ekipa MojeZdravje.net

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja