Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Opazujmo največjo super luno v 21. stoletju

Vemo, da Luna ne potuje po krožnici okoli Zemlje, ampak po eliptiki. Ko Luna potuje po eliptiki, je oddaljena od Zemlje enkrat bližje, drugič dlje.

Tako bo Luna najbližje Zemlji v ponedeljek 14. novembra 2016.

To ne bo navadna polna Luna, ampak bo veliko svetlejša polna Luna. Temu položaju, ko je Luna najbližje Zemlji pravimo pravimo  perigrej, ko pa je najbolj oddaljena od Zemlje pa apogej. Zdela se nam bo največja in najsvetlejša, odkar opazujemo polno Luno.

Lunino lepoto bomo lahko opazovali  v noči iz 14. na 15. novembra 2016. Če bo jasno, bo Luna bo videti za ca. 30 odstotkov svetlejša, kot običajna polna Luna.

To bo največja  polna Luna v zadnjih 68 letih.

Nazadnje smo tako super Luno opazovali leta 1948, naslednja  tako svetla in tako blizu zemlje pa bo vidna šele 2034 leta.

Luna se nahaja v ozvezdju Bika in ko bo v torek, 15. novembra 2016 vzšla, bomo poleg nje na obzorju lahko videli tudi najsvetlejšo Zvezdo Aldebaran iz ozvezdja Bika (Taurus).

superluna

Več čudovitih slik super Lune si lahko ogledate tukaj.

V času polne Lune ali ščipa se je modro izogibati negativnim čustvom, prenajedanju, hitenju in stresu. Dobro za nas pa je, da si v tem času začrtamo nove cilje ali da začnemo z novo zvezo in da odvržemo od sebe vse staro in neuporabno.

Save

Save

Delite naprej ...
Ekipa MojeZdravje.net
Ekipa MojeZdravje.net

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja