Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Beseda retrogradnost pomeni, da se planet na določeni točki ustavi in se, gledano z Zemlje, navidezno giblje nazaj. Planeti se običajno gibljejo po svoji orbiti naprej, občasno pa se planet ustavi na neki točki, kar je z Zemlje videti, da gre nazaj. Vsi planeti, razen obeh svetil – Lune in Sonca, se občasno gibljejo nazaj, astrologi pravimo, da se giblje retrogradno.

Lune in Sonca ne uvrščamo med planete, ampak med svetili, ker nam oba dajeta svetlobo na Zemljo, medtem ko ostali planeti ne dajejo svetlobe. Astrolog pogleda rojstno karto osebe, življenjsko obdobje in vladavino osebnih planetov. V kolikor se osebni planeti (Merkur, Venera, Mars, Jupiter …) gibljejo retrogradno, se obračamo navznoter – vračamo se v preteklost, delujemo bolj navznoter, razčiščujemo stvari za nazaj. Več o retrogradnih planetih govori Karmična astrologija, ki te planete povezuje s prejšnjimi življenji in karmičnimi lekcijami.

Venera je vladarica ljubezni, lepote, umetnosti, sreče

Venera kot vladarica ljubezni, lepote, umetnosti, zabav, druženja, sreče, premoženja, se enkrat letno za 26 dni oziroma za 16 stopinj obrne retrogradno. Od 25. julija  do 5. septembra 2015 bo potovala retrogradno.

Venera je vladarica znamenj Bika in Tehtnice, kar pomeni, da je povezana tudi z denarjem, pogodbami, sporazumi, odnosi, partnerstvom itd.

Ko  Venera potuje retrogradno, v tem času ni dobro sklepati pogodb, si izposojati denarja, pričeti z novim umetniškim projektom, nakupovati modna oblačila, saj je več možnosti, da kasneje stvari ne bodo v redu, ali se ne bo izšlo tako, kot bi si želeli.

Ker je vladarica ljubezni, retrogradna Venera ni primerna za pričetek novih ljubezenskih zvez, sklenitev zakonske zveze,  saj je več možnosti čustvenih dram in ločitve.

Rx Venera prinaša skrite ljubezni, ljubosumje, prevare

V času retrogradne Venere prihajajo nazaj tudi skrite ljubezni, ljubosumje, ljubezenske prevare, čustvene drame … Ljudje, ki imajo že v rojstni karti retrogradno Venero, težje izražajo ljubezenska čustva, niso tako vdani partnerju, ali pa ljubezen izražajo  povsem na drugačen način, na primer skozi umetnost, materialnost. Ljubezen doživljajo bolj ponotranjeno.

Delite naprej ...
Ekipa MojeZdravje.net
Ekipa MojeZdravje.net

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja