Dvojčki in Device bolj občutijo retrogradni Merkur, saj jima v horoskopu vlada Merkur. Prav tako vpliva na ljudi, ki so po ascedentu oz. podznaku Dvojček ali  Devica. Vsi planeti, razen Sonce in Luna, nekaj časa potujejo nazaj, čemur pravimo retrogradno. Merkur se giblje navidezno 3x letno po tri tedne in pol nazaj, skupaj približno 72 dni.
[quote_center]Merkur bo  retrograden od 19.5. do 12.6.2015[/quote_center] Merkur je planet, ki upravlja s prometom, trgovino, komunikacijo (govor, pisanje, računalniki, mediji, telefoni itd.). Na teh področjih je v tem času veliko nejasnosti in zmedenosti. Pogosteje prihaja do avtomobilskih, računalniških, telefonskih okvar, nagaja nam tiskalnik in podobno.

V tem času astrologi odsvetujemo: ustanovitev novega podjetja, sklepanje pomembnih poslov in pogodb, večjih nakupov (npr. avta, nepremičnine). Je pa dobro narediti kakšne stvari za nazaj, ki smo jih vedno odlagali (npr. pospraviti pisarno, dopolniti že začete projekte, narediti izpit za nazaj, si vzeti čas zase).

Drugače pa Merkur ni noben bav bav, samo malo opazujte okolico in boste videli, če se to dogaja predvsem v času retrogradnosti Merkurja.

Napisala astrologinja Cvetka, Astrološki inštitut

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here