Košarica

V košarici ni izdelkov.

Plosk raven trebuh ni nekaj, kar je aktualno le poleti. Že res, da si ga večina želi zaradi poletnega preživljanja časa v kopalkah, a imeti raven trebuh je še veliko več. 

Zbujanje s ploskim trebuhom pomeni, da naša prebava dela tip-top, tako kot mora. Ne počutimo se napihnjene, redno in neboleče hodimo na stranišče, počutimo se lahkotne in imamo enostavno več energije. Tu so še stvari, ki se morda slišijo hecno, a so povsem realne: s ploskim trebuhom lažje zapnemo hlače in nas te ne tiščijo, ko moramo sedeti v avtu, na avtobusu ali v službi. Vse to skupaj pomeni tudi večjo samozavest, ta pa večjo produktivnost, boljše odnose z ljudmi okrog nas in nasploh večjo srečo. Vidite, kako daljnosežne in pomembne vplive ima na videz tako banalna stvar kot je plosk raven trebuh?

Seveda je normalno, da naš trebuh čez dan ni ves čas popolnoma plosk, ker smo ga pač napolnili s hrano. Najboljše merilo je zato zbujanje s trebuhom, ki je na pogled raven (maščobni obročki ne štejejo), nenapet in neboleč na otip ter nam ne daje občutka obteženosti.

Kako doseči plosk raven trebuh?

 • Ne jejte pozno zvečer.
  Ker boste šli kmalu spat, telo zvečer začne varčevati z energijo. Prebava je zato upočasnjena in hrana lahko začne gniti v črevesju ter se preprosto ne premakne naprej. Če pa prebava že deluje, deluje na račun druge energije, zato se zjutraj zbudite zaspani in utrujeni. Zadnji obrok je najbolje zaužiti pred šesto ali sedmo uro zvečer.

 • Uživajte probiotike. 
  Zdrava črevesna flora je ključna za urejeno prebavo in plosk trebuh. Če sumite, da vaša črevesna flora ni v ravnovesju, so najboljša in najhitrejša rešitev kakovostni probiotiki, kakršni so VIRIDIAN. Kakovostni probiotiki vsebujejo dovolj veliko koncentracijo probiotičnih kultur in so brez sladkorja, laktoze in drugih dodatkov.
 • Ne jejte premalo.
  Če boste jedli premalo, bo telo to razumelo kot obdobje stradanja. Začelo bo varčevati s maščobo, ta pa se največ shranjuje prav okoli trebuha. Poleg tega dieta s premalo kalorijami prej kot slej vodi v napade lakote in prenajedanje, kar je za prebavo izjemno škodljivo. Jejte dovolj, a jejte prav!
 • Povečajte mišično maso.
  Ni treba popolnoma zanemariti teka in drugih kardio aktivnosti, a se osredotočite na vaje z utežmi in lastno težo. Mišice kurijo maščobo, hkrati pa bodo čvrste trebušne mišice neposredno poskrbele za plosk videz trebuha.
vadba seniorji
 • Posezite po začimbah.
  Ingver, kardamom, cimet, meta, kamilice in številne druge začimbe pomagajo preprečevati napihnjenost. Nekatere, predvsem pekoče začimbe, tudi pospešujejo prebavo in metabolizem.
Delite naprej ...
Ekipa MojeZdravje.net
Ekipa MojeZdravje.net

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja