Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Astrološka znamenja in kulinarika

OVEN

Kaj ovni najraje jedo? V prvi vrsti meso! To mora biti pečeno, še bolje ocvrto. Prisegajo na zrezke, predvsem na dunajski zrezek, ocvrtega piščanca, T-bone, krače… Pritegne jih rdeča barva, zato jim pašejo vse vrste rdečega mesa – delikatesa, razne suhe salame, pršut, nori so na tatrski biftek. Ne marajo preveč zelenjave, še najraje imajo paradižnik v solati. V svoje jedi bi morali vključiti več zelene zelenjave, da vzpostavijo ravnovesje.

BIK

Najraje imajo domačo hrano, prisegajo na jedi iz testa, radi imajo kruh, najraje tistega, ki ga sami spečejo.  Ker so veliki užitkarji pri jedi, jedo počasi, moti pa jih hitro prehranjevanje. Radi tudi sami pripravljajo slastne jedi in povabijo prijatelje, da uživajo njegovo prvovrstno kuhinjo. Obožujejo sladkarije, zato tudi sami pečejo pecivo. Da biki uravnotežijo svojo prehrano, morajo uživati več sadja modre barve, kot so slive, borovnice, robide…

DVOJČKA

Kot poznamo dvojčke vidimo, da so nenehno v gibanju in nekje na poti za kuhanje nikoli nimajo dovolj časa. Najraje imajo hitro pripravljene jedi, kot so pice in testenine. Prisegajo na dobro pico iz krušne peči , mesno lazanjo ali pa špagete. Da uravnotežijo svojo prehrano, morajo vnesti v svoj meni več rumene zelenjave, kot na primer rumeno korenje, koruzo, krompir, kolerabo…

RAK

Raki so radi doma in zelo radi kuhajo. Ker so vodno znamenje, obožujejo jedi, ki vsebujejo veliko vode. To so razne juhice, čorbe, omake, polivke, razne solate, obožujejo morsko hrano. Radi brskajo po starih kuharskih knjigah in preizkušajo recepte svojih babic. Vse to radi pripravljajo sami, da razvajajo svoje najdražje. V svojo prehrano morajo vnesti več tekočine, piti dovolj vode.

LEV

Levi so veliki užitkarji, radi imajo vse, kar je dobro pripravljeno in lepo postreženo. Uživajo v dobri, močni raznovrstni prehrani – od mesa do zelenjave, le da je okusno pripravljeno. Tudi sam radi stopijo v kuhinjo in  znajo zelo dobro skuhati tudi za večjo družbo, saj so levi zelo radodarni in radi blestijo. Malo premalo uživajo zelenjave zelene barve, zato je dobro, da prehrano uravnovesijo z več solate in zelenimi prilogami.

DEVICA

Rade imajo razne prigrizke, predjedi, juhice, sadje. Niso preveč ljubiteljice mesa in suhih izdelkov, zato med devicami najdemo največ vegetarijancev in veganov. Uživajo v nabiranju zelišč, rade preizkušajo razne čaje. Ker so po naravi zelo dosledne, pazijo na kalorije in na to, kaj pojedo. V svojo prehrano bi morale vnesti več beljakovinske hrane in ogljikovih hidratov.

TEHTNICA

Uživajo v prehrani, ki je lepa na pogled in lepo postrežena. Imajo rade vse: meso,  zelenjavo, testenine, najraje od vsega pa sladice. Te tudi rade pripravijo same in preizkušajo nove recepte, za katere pričakujejo pohvalo. Premalo pojedo sadja modre barve, kot so jagodičevje, slive, borovnice, pa tudi jedi bele barve, kot na primer testenine, riž, kruh.

ŠKORPIJON

To je karakterno močno in zahtevno znamenje in temu primerno mora biti tudi hrana. Obožujejo meso, predvsem, če je pikantno, radi imajo tudi morsko hrano, privoščijo pa si tudi kozarec zelo dobrega, polnega, rdečega vina. Radi pečejo na žaru, dobri so tudi za pripravo bograča ali golaža. Med tekmo radi zobajo slane prigrizke. Od zelenjave imajo najraje stročji fižol in paradižnik. Da bi uravnovesili svojo prehrano morajo jesti jedi zelene in oranžne barve.

STRELEC

Strelce zanimajo potovanja, zato doma radi eksperimentirajo z jedmi iz tujih dežel, seveda pa imajo še najraje pristne domače jedi. Obožujejo morske jedi, ribe, rake, školjke. Poleg morskih jedi radi okušajo slastno belo vino. Radi imajo tudi dobro pripravljeno pečeno meso in veliko zelenjave. So zelo radodarni, zato pogosto pripravljajo piknike in vabijo prijatelje na večerjo. Radi okušajo tudi vse vrste sladic. Jesti bi morali več jedi vijolične in modre barve ter piti več vode.

KOZOROG

So tradicionalisti, ki obožujejo domačo kmečko hrano. Sami si naberejo gobe, vzgojijo krompir, čebulo, korenje  in doma pripravljajo hrano. Znajo dobro kuhati, imajo smisel za pripravo različnih jedi, zato ne zahajajo radi v gostilne, ker ni nikoli tako dobro, kot pripravijo sami. Pripravijo se celo do vlaganja zelenjave in kuhanja marmelad.  Popiti bi moral več tradicionalnih zeliščnih čajev in v prehrano vnesti nekaj morskih jedi.

VODNAR

So zelo samosvoji, nikoli nimajo časa, radi imajo novitete, zato se z dolgotrajnim kuhanjem ne bodo ukvarjali. Radi pojedo kakšno tradicionalno brezmesno mineštro, obožujejo zelenjavo, ki je pripravljena na drugačen in poseben način, ki ga obvladajo le oni. Prisegajo na zdravo prehrano, obožujejo sadje iz eksotičnih dežel. Med njimi najdemo veliko vegetarijancev. Dobro bi bilo, da prehrano obogatijo z železom, ki jim ga vedno primanjkuje.

RIBI

To vodno znamenje obožuje raznoliko morsko hrano, ribe, rake, lignje, školjke, ki jo radi zalijejo z dobrim vinom. Drugače jedo vse, radi imajo zelo začinjene jedi. Ker so dobri gostitelji, tudi sami kuhajo in razvajajo najdražje. Radi imajo druženje ob kavici ali čaju. To je edino znamenje, ki lahko zelo dolgo zdrži brez hrane. Dobro zanje je, da se redno prehranjujejo na vsake 3 ure in da pijejo dovolj vode.

Delite naprej ...
Ekipa MojeZdravje.net
Ekipa MojeZdravje.net

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja