Košarica

V košarici ni izdelkov.

Kroglice iz 3 sestavin

Se vam zgodi, da kadar imate željo po sladkem ne želite pojesti celega kosa torte? Včasih je dovolj že grižljaj ali dva, kajne?

A pozor, previdno sploh pri tako majhni količini. Če bosta za ta dva grizljajčka izbrali nepravo stvar, se zna zgoditi, da boste pojedli še več in več. Pravilo takrat, ko se želite posladkati je torej to, da izberite polnovredno in manj sladko različico, a še vedno tako, ki bo zadovoljila vašo potrebo. Kvinoja in arašidi – vir ogljikovih hidratov, maščob in ne navsezadnje tudi beljakovin. Odlična nasitna kombinacija, ki ne povzroči neželenih nihanj sladkorja.

Za 12 kroglic potrebujemo:

  • 1/2 skodelice naravnega arašidovega masla
  • 1 skodelica kvinojinih napihnjenčkov
  • med po okusu

Na sobni temperaturi »utekočinimo« arašidovo maslo, vmešamo napihnjence in dodamo malce medu. Če niste ljubitelji medu uporabite s paličnim mešalnikom zmiksano banano. Zmes postavite v hladilnik za pol ure, nato oblikujte kroglice.

V maso lahko dodate cimet, vanilijo, narezane arašide za hrustljavo verzijo, ali pa kroglice oblijete s presno čokolado oziroma za preliv zmešate kokosovo olje in presni kakav. Namesto kvinojinih napihnjenčkov lahko uporabite kakšne druge kosmiče.

Kroglice lahko tudi zamrznete, najbolje v paketke, po 2 ali 3 in tako boste imeli sladke zalogajčke vedno pri roki.

Delite naprej ...
Anja Pristavec
Anja Pristavec

Anja Pristavec, magistra inženirka prehrane. Zaključila je magistrski študij Prehrane na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Svoje raziskovanje usmerja na vpliv prehrane na človeka, pri čemer ji pomaga njena lastna izkušnja s hujšanjem.

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja