kroglice

Se vam zgodi, da kadar imate željo po sladkem ne želite pojesti celega kosa torte? Včasih je dovolj že grižljaj ali dva, kajne?

A pozor, previdno sploh pri tako majhni količini. Če bosta za ta dva grizljajčka izbrali nepravo stvar, se zna zgoditi, da boste pojedli še več in več. Pravilo takrat, ko se želite posladkati je torej to, da izberite polnovredno in manj sladko različico, a še vedno tako, ki bo zadovoljila vašo potrebo. Kvinoja in arašidi – vir ogljikovih hidratov, maščob in ne navsezadnje tudi beljakovin. Odlična nasitna kombinacija, ki ne povzroči neželenih nihanj sladkorja.

Za 12 kroglic potrebujemo:

  • 1/2 skodelice naravnega arašidovega masla
  • 1 skodelica kvinojinih napihnjenčkov
  • med po okusu

Na sobni temperaturi »utekočinimo« arašidovo maslo, vmešamo napihnjence in dodamo malce medu. Če niste ljubitelji medu uporabite s paličnim mešalnikom zmiksano banano. Zmes postavite v hladilnik za pol ure, nato oblikujte kroglice.

V maso lahko dodate cimet, vanilijo, narezane arašide za hrustljavo verzijo, ali pa kroglice oblijete s presno čokolado oziroma za preliv zmešate kokosovo olje in presni kakav. Namesto kvinojinih napihnjenčkov lahko uporabite kakšne druge kosmiče.

Kroglice lahko tudi zamrznete, najbolje v paketke, po 2 ali 3 in tako boste imeli sladke zalogajčke vedno pri roki.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here