Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Leto 2016 je Marsovo leto

Simbol Marsa je krog s puščico obrnjeno navzgor, kar predstavlja simbol kopije, sile, kar ponazarja materijo nad individuumom, potrebo obvladovanja narave. Puščica simbolizira akcijo, boj, pogum, silo, bojevnika, in pravega moškega. Od vseh planetov je najbližje Zemlji, rečemo mu tudi Rdeči planet, zaradi rdečega sija.

Mars je simbol bojevnika, pravega moškega

Mars je planet, ki vlada znamenju Ovna in Škorpijona. Ljudje Marsovega tipa imajo koleričen temperament in so izredno strastni, pogumni, bojeviti, energični, odločni in podjetni. Seveda ima tudi slabe lastnosti, kot  so ukazovalnost, agresivnost, jezljivost, svojeglavost. Astrologi ga opredelimo kot moški planet, kot malefik ali mala nesreča. Marsov dan je torek, njegova barva je rdeča, okus pekoč.

Marsovi ljudje so pogumni, energični, odločni, podjetni

Kako prepoznamo ljudi Marsovega tipa: so srednje velike mišičaste postave, imajo bolj ovalen obraz, prodoren pogled, hitre in odločne gibe, so pogumni, energični. Tistim, ki imajo močnega Marsa v svoji karti, ki ga imajo v svojem domu, ali na višini in z dobrimi aspekti, se njihova energija močneje izraža. Marsovo obdobje je v času od 43. do  57. leta naše starosti, ko deluje najmočneje.

Mars na nas najbolj deluje v naših letih od 43. do 57. leta

Če bi še pogledali, kateri so tipični Marsovi poklici, so to poklici, kjer je potrebno vložiti veliko poguma, boja, volje in odločnosti To so: vojak, policaj, športnik, kirurg, lovec, mesar itd.

Če povežemo Marsove lastnosti, ki bodo izražene v letu 2016, potem bomo v tem letu bolj pogumni, hrabri, borbeni, energični, podjetni, aktivni, strastni, neposredni, tekmovalni. Predvsem bodo to energijo še najbolj kazali Ovni in Škorpijoni, pa tudi Kozorogi, kjer je Mars na višini. V kolikor pa imamo v rojstni karti slabo postavljenega Marsa, pa se nam bodo dogajale neprijetnosti, kot so egoizem, agresivnost, prepirljivost ipd. Mars simbolizira kovinske ostre predmete, nože, orožje, železo, tudi vojno in kriminal.

V letu 2016 bodo bolj izraženi energičnost, strast, pogum, odločnost, borbenost

Marsovo predhodno leto je bilo 2009, doživeli ga bomo v letu 2016, prihodnje pa bo leto 2023. Leto 2016 bo izrazito Marsovo leto, polno strasti, spolnosti, osvajanja, poguma in seveda, kot se za Marsa spodobi, z več energičnosti, spontanosti, podjetnosti, odločnosti; na žalost bo pa tudi boja, požigov, nasilja in umorov. Izražena bo potreba po obvladovanju sveta, po delavnosti in borbi za že pridobljeno svobodo in pravico.

Delite naprej ...
Ekipa MojeZdravje.net
Ekipa MojeZdravje.net

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja