Košarica

V košarici ni izdelkov.

Mlaj v ovnu se zgodi 18.4.2015 in prinaša nove začetke in nove korake v pomlad. Lune ne vidimo, saj jo zakriva Sonce. Ko Luna prehiti Sonce, prične rasti in se debeliti.

OD MLAJA DO PRVEGA KRAJCA – PRVA FAZA LUNE 

Ob mlaju se  Luna združi s Soncem, simbolno se združita duh in duša, tako kot je to združitev moškega in ženske. Odnosi med partnerji so usklajeni, več je ljubezni, razumevanja, nežnosti  in topline. V naravi je to čas mirovanja in počitka. Idealno je, da se v tem času ukvarjamo z duhovnostjo, meditacijo in čiščenjem telesa.

prvi-mlaj

Dan prej je dobro omejiti “težko” hrano, saj je naše telo tudi del narave in si želi počitka. Na dan mlaja prečistimo naše telo tako, da uživamo manj kalorično hrano. Prehranski strokovnjaki priporočajo, da v tem času povečamo uživanje presne zelenjave in sadja in vsaj ta dan ali v obdobju 3 do 5 dni izpustimo sladkor, gluten, mlečne izdelke in meso. Uživajmo veliko sveže zelenjave in pijmo veliko tekočine (predvsem vode). Prav tako telesa ni dobro pretirano fizično obremenjevati. Odlično je, če si lahko privoščite tako umski kot fizični počitek, saj je to obdobje počitka narave. Po mlaju Luna počasi raste, pravimo da se debeli in prehaja v črko D. Začutimo novo energijo, rastemo, razvijamo novosti, smo bolj inovativni, bolj delavni, bolj podjetni, ustvarjalni. V času rasti Lune sadimo, predvsem sadike z nadzemnimi plodovi, saj se sadike takrat hitreje primejo in bolje rastejo. Zelo dobro je, da je luna tudi v plodnih znamenjih: to so vodna znamenja (rak, škorpijon in ribi) in zemeljskem znamenju bika. Primerno je tudi za sejanje trave in presajanje lončnic.

V času prvega krajca ne hujšajmo, saj takrat Luna raste, prav tako tekočine v nas rastejo.

Pazimo, da pojemo dovolj zelenjave in zaužijemo dovolj hranljivih snovi iz sveže hrane. Prehranski strokovnjaki priporočajo, da si vsak dan pripravite velik zelen smuti s poudarkom na zelenolistni zelenjavi, zelenjavno juho in veliko sezonske solate, na primer regrat in motovilec z orehi in oljčnim oljem.

Delite naprej ...
Ekipa MojeZdravje.net
Ekipa MojeZdravje.net

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja