Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Proteinski zeleni eliksir

Pšenično travo zaradi visoke vsebnosti klorofila imenujejo tudi “zelena kri”. Sok pšenične trave je skladišče naravnih vitaminov, mineralov, encimov, klorofila in življenjske energije.

O koristnih učinkih svežega soka pšenične trave smo pisali že v prispevku, ki ga najdete tukaj. Danes z vami delim recept za izjemno okusen sok, ki sva ga s Sašo iz Mikrozelenja Šebenik poimenovali kar Proteinski zeleni eliksir.

Recept je nastal čisto po navdihu, ko sva pripravljali različne napitke za dogodek Popolni dan. Ženske, ki so ga poskusile na dogodku, so bile resnično navdušene nad okusom, ki je res prijeten. Pšenična trava ima bolj sladek okus, dobra je že sama po sebi, sicer močna in zdravilna, zato naj bi je spili le 0,3 dcl dnevno. Dodali sva ji še sok sveže iztisnjene sladke pomaranče in 1 merico ekoloških rastlinskih beljakovin iz rjavega riža, kvinoje, amaranta, chia semen in rumenega graha Sunwarrior Classic Plus Natural. Beljakovine so popolnoma naravne, ekološke, primerne za vse, tudi za otroke in nosečnice, njihova posebnost pa je v tem, da imajo visoko, kar 98% prebavno učinkovitost. So odličnega nevtralnega okusa, zato jih lahko vmešate povsod – v juhe, vodo, rastlinsko mleko, mešanico za kruh, palačinke, pecivo ali si pripravite odličen beljakovinski oziroma proteinski zeleni smoothie. Za 3 dcl najinega Proteinskega zelenega eliksirja potrebujete naslednje sestavine:

  • Sestavine:
    > 0,3 dcl soka sveže pšenične trave
  • > 1 dcl soka sladke pomaranče
  • > 2 dcl mlačne vode
  • > 25g (1 merica) Sunwarrior beljakovin Classic Plus Natural

Sok pšenične trave najprej dobimo tako, da svežo pšenično travo sočimo v sokovniku. Odlično je, če imate polžasti sokovnik, lahko pa uporabite tudi kakšnega ročnega. Pomembno je, da se vsa vlakna pri sočenju res odstranijo in dobimo 100% bistri sok.

sok_psenicne_trave2

Pomarančo ožamemo na ožemalniku. Dobro je, če kupite sladke pomaranče. Nato v blenderju oziroma mešalniku zmešamo vse sestavine: najprej dodamo vodo in pomarančni sok, na koncu še sok pšenične trave in beljakovine v prahu. Vse skupaj mešamo slabo minuto. Napitek le še prelijemo v kozarec in uživamo v popolnem okusu.

proteinski_zeleni_eliksir_popolni_dan

Delite naprej ...
Maja Jeereb
Maja Jeereb

Maja Jeereb je ustanoviteljica portala MojeZdravje, ljubiteljica narave in zdrave okusne rastlinske hrane, avtorica številnih zdravih receptov, svetovalka za zdravo rastlinsko prehrano in certificirana nutricionistka.

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja