Košarica

V košarici ni izdelkov.

Neverjetne lastnosti baobaba

Afriška pristna zgodba o izjemnem superživilu baobab

S prepoznavnostjo superživila baobab, ki ga pri nas poznamo pod imenom kruhovec, bi afriškim državam omogočili na milijarde dolarjev dohodka, ki bi pomembno vplival na življenja milijonov ljudi, ki živijo v vaseh in se vsak dan zgolj prebijajo skozi življenje.

Baobabu pravimo tudi Drevo življenja in je nekakšna ikona afriške stepe, v sami afriški kulturi pa predstavlja simbol življenja in pozitivnosti. Svetu izjemne lastnosti tega sadeža, ki lahko izboljša življenje milijonom ljudem po vsem svetu, žal niso poznane.

Baobab-picture-web

Plantaž baobaba v Afriki ni, ker je vsako drevo last skupnosti oz. države. Z njegovo predelavo bi lahko poskrbeli za preko 10 milijonov domov, a večina ga ostane zavrženega, kar predstavlja veliko škodo za vse ljudi sveta. National Geographic je ocenil, da bi z globalnim povpraševanjem po baobabu in njegovo prodajo po svetu ruralnemu delu Afrike doprinesla milijardo dolarjev, kar bi močno vplivalo na kakovost življenja ljudi.

Žal je na svetu kar 95 % ljudi, ki za baobab niso še nikoli slišali, kaj šele spoznali njegove neverjetne lastnosti, s katerimi močno upraviči ime superživila. Da bi ljudje prepoznali in poznali pomembnost tega čudežnega afriškega sadeža, se trudi podjetje Aduna.

Aduna za svojo zdravo blagovno znamko in socialnim podjetništvom svoj navdih črpa iz lepot Afrike. Poslanstvo tega, k človeku usmerjenega podjetja je dati svetu izdelke iz izjemnih, a premalo izkoriščenih naravnih sestavin, ki jih pridelujejo majhni afriški proizvajalci. Podjetje si je zadalo, da bo osvojilo tudi druge, premožnejše dežele, s katerimi bo širilo prepoznavnost baobaba, spremenilo podjetništvo in milijone življenj.

Baobab-Afrika

Od leta 2012 do danes so baobab iz popolne neprepoznavnosti povzdignili in postavili v najboljše trgovine s superživili v Londonu. Vse to je podjetje Aduna doseglo z minimalnimi finančnimi sredstvi, navdihom, strastjo in tudi s pomočjo svetu prepoznavnih oseb. Podjetju je uspelo – doseglo je, da se je pričela pridelava baobaba tudi za tržišče, ne le za lastne potrebe. To predstavlja izreden premik za mnoga življenja. Sedaj se baobab prideluje v 11 skupnostih revnega predela južne Gane. Zaposlenih je preko 1.000 žensk, ki so za svoje delo, predvsem zaradi uspešne prodaje po svetu, pošteno plačane.

Aduna-farmers

Aduna je zaradi svojega delovanja nominirana za dve podjetniški nagradi s strani Pulitzerjevega nagrajenca,  mednarodno priznanega časopisa The Guardian. A tu se pot ne konča – podjetje želi doseči pridelavo baobaba v 8.000 afriških skupnostih, s katero bi iz revščine izkopali na milijone življenj. Podjetju lahko to uspe s pomočjo prepoznavnosti na trgu, naše in vaše podpore.

Podjetje Aduna se je vključilo v projekt »Pitch the Rich«, ki ga podpira Richard Branson, lastnik podjetja Virgin. Idejna zasnova, namen in socialna vključenost sta podjetje Aduna popeljali v najožji krog.  Če mu namenimo svoj glas, bo podjetje s svojo lovoriko in finančno podporo pripomoglo k razvoju in širjenju pridelave neverjetnega superživila baobab, k delu in zaposlitvi revnih in izboljšanju življenja milijonom.

Poglejte si video: Aduna video

Ustanovitelj Adune je pred desetimi leti trpel za depresijo in se odločil, da gre za prostovoljca v Gambijo. Odločitev je popolnoma spremenila njegovo življenje, pri čemer je med drugim spoznal tudi neverjetne lastnosti baobaba.

Svetovno znano podjetje Virgin je objavilo razpis za sodelovanje pri projektu Pitch to Rich, s katerim finančno in marketinško podpre izbrano, zmagovalno podjetje, a doseže zastavljene cilje. V projektu je sodelovalo 2.500 podjetij. Kampanja “Make baobab famous – Naredimo baobab prepoznaven” podjetja Aduna, je bila izbrana med najboljših 10.

aduna-baobab-afrika

Da bi se podjetje lahko uvrstilo v finalni izbor, potrebuje vaš glas. Prosimo, vzemite si nekaj sekund in podprite njihov dober namen:

  • vaš glas bo s potrditvijo e-mail naslova prejelo podjetje Virgin,
  • delite z ostalimi.

Ker si želimo, da bi ljudje na svetu živeli in ne zgolj preživeli, kampanjo podjetja Aduna podpiramo s svojim glasom skupaj z vami.

S potrditvijo vašega oddanega glasu na e-naslov pitchtorich@aduna.com, vam bo Aduna izrazila hvaležnost tako, da vas bo vključila v žreb za celoletno zalogo s superživilom baobab.

1 sadež. 10 milijonov afriških življenj. 10 sekund vašega življenja.

Pomagajte in ustvarite dohodek 10-im milijonom afriških domov. Glasujte za Aduno na natečaju Virgin – Pitch To Rich.

Glasujte za #makebaobabfamous in pomagajte ustvariti dohodek iz industrije afriškega podeželja.

Glasujte za #makebaobabfamous in pomagajte @adunaworld podpreti afriške ženske. Več

make-baobab-famous

  • Vir: Aduna.com

Če si želite podpreti projekt lahko to storite tudi z nakupom enega izmed njihovih izdelkov. Najdete jih tukaj.

Delite naprej ...
Ekipa MojeZdravje.net
Ekipa MojeZdravje.net

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja