Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Ali veste, kaj so barve in kakšen je njihov vpliv na nas?

Prav določene barve nas pogosto pritegnejo, ne da bi vedeli, zakaj je tako, preprosto se jim ne moremo upreti. Naenkrat je naša omara polna rdečih oblačil v vseh njenih odtenkih. Po nekem času, ko evforija izgine, se ne moremo načuditi kako tega, da smo si nabrali toliko oblačil v barvi, ki je zdaj ne moremo več videti pred očmi. Verjetno se vam je že zgodilo, da ste izbrali določeno barvo, ker ste naučeni, da vas bo poživila ali vam bo pomagala pri zbranosti, potem pa se pri vas ni zgodilo nič ali je imela popolnoma drugačen vpliv na vas.

Barve odražajo naše notranje počutje in resnične potrebe, podpirajo naše talente in potenciale, nas povezujejo z okoljem, pomagajo nam, da razumemo kaj se skriva v naših globinah, podzavesti, v povezavi s čakrami pa nam narekujejo, česar se je treba lotiti in katera čustvena podstrešja je treba pospraviti. Hkrati nas razveseljujejo, pomagajo nam pri komunikaciji, doseganju notranjega ravnovesja in stabilnosti.

»Barve so frekvenca materije in ne odsev svetlobe. Skozi barvo seva to, kar je skrito izza materije. Rdeča plastična žoga in rdeč žamet ne dajeta enakega občutka in nikoli ne bosta enaka, ker imata različno frekvenco.«

Vsak od nas doživlja iste barve na drugačen način. Tudi odtenke vidimo in doživljamo drugače. Eni so sposobni videti in začutiti veliko več kot drugi. Vplivajo na naše fizično, čustveno in mentalno telo ter stanje duha. Zaradi tega izbirajte barve po notranjem občutku (oblačila, obutev, pohištvo, nov avto, stensko barvo …), če mislite, da tega občutka še nimate razvitega, se lahko udeležite kakšne delavnice ali poiščete strokovno pomoč.

Sčasoma se bo aktiviral notranji glas, ki vam bo pomagal, da izberete ustrezne barve, ki vam bodo polepšale in izboljšale življenje. Rdeča, oranžna, rumena, zelena, modra, vijolična, indigo, zlata, turkizna, magenta … Vsaka od naštetih ima svoj pomen in posebno delovanje na človeka (pozitivno ali negativno). Recimo zelena barva je lahko barva ravnotežja, harmonije, moči, poguma, obilja, upanja, mladosti, razstrupljanja in zdravljenja, njen negativni vidik je stagnacija, lakomnost, predrznost, zavist, vulgarnost, poslušnost, krutost … Z izbiro ustrezne barve lahko zdravimo, podpiramo in krepimo svoje telo, razvijamo kreativnost, se odtrgamo od starih vzorcev, se umirjamo, spodbudimo veselje, odstranimo skrbi itd. Lahko tudi okrepimo negativne vzorce, ki jih stimuliramo z določeno barvo (posebej, če jo nosimo na napačnem delu telesa, če je njena vibracija preveč prisotna v nas, če imamo določene bolezni …).

Več o barvah in barvni terapiji bomo obravnavali na tečaju Temelji zdravega prehranjevanja in življenja po TKM in ajurvedi. Vljudno vabljeni!
Podrobne informacije o tečaju so na voljo na spodnji povezavi:

https://www.mojezdravje.net/event/nadaljevalni-tecaj-temelji-zdravega-prehranjevanja-in-zivljenja-po-tkm-in-ajurvedi/

Delite naprej ...
Jelena Dimitrijević
Jelena Dimitrijević

Jelena Dimitrijević, certificirana nutricionistka, holistična svetovalka za zdravo življenje in intuitivna terapevtka. Pri diagnostiki uporablja še druge alternativne tehnike, ki ji omogočajo popolnejšo analizo (ajurveda, TKM, naturopatija) in pripravo individualiziranega načrta za vsakega posameznika.

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja