Ali veste, kaj so barve in kakšen je njihov vpliv na nas?

Prav določene barve nas pogosto pritegnejo, ne da bi vedeli, zakaj je tako, preprosto se jim ne moremo upreti. Naenkrat je naša omara polna rdečih oblačil v vseh njenih odtenkih. Po nekem času, ko evforija izgine, se ne moremo načuditi kako tega, da smo si nabrali toliko oblačil v barvi, ki je zdaj ne moremo več videti pred očmi. Verjetno se vam je že zgodilo, da ste izbrali določeno barvo, ker ste naučeni, da vas bo poživila ali vam bo pomagala pri zbranosti, potem pa se pri vas ni zgodilo nič ali je imela popolnoma drugačen vpliv na vas.

Barve odražajo naše notranje počutje in resnične potrebe, podpirajo naše talente in potenciale, nas povezujejo z okoljem, pomagajo nam, da razumemo kaj se skriva v naših globinah, podzavesti, v povezavi s čakrami pa nam narekujejo, česar se je treba lotiti in katera čustvena podstrešja je treba pospraviti. Hkrati nas razveseljujejo, pomagajo nam pri komunikaciji, doseganju notranjega ravnovesja in stabilnosti.

»Barve so frekvenca materije in ne odsev svetlobe. Skozi barvo seva to, kar je skrito izza materije. Rdeča plastična žoga in rdeč žamet ne dajeta enakega občutka in nikoli ne bosta enaka, ker imata različno frekvenco.«

Vsak od nas doživlja iste barve na drugačen način. Tudi odtenke vidimo in doživljamo drugače. Eni so sposobni videti in začutiti veliko več kot drugi. Vplivajo na naše fizično, čustveno in mentalno telo ter stanje duha. Zaradi tega izbirajte barve po notranjem občutku (oblačila, obutev, pohištvo, nov avto, stensko barvo …), če mislite, da tega občutka še nimate razvitega, se lahko udeležite kakšne delavnice ali poiščete strokovno pomoč.

Sčasoma se bo aktiviral notranji glas, ki vam bo pomagal, da izberete ustrezne barve, ki vam bodo polepšale in izboljšale življenje. Rdeča, oranžna, rumena, zelena, modra, vijolična, indigo, zlata, turkizna, magenta … Vsaka od naštetih ima svoj pomen in posebno delovanje na človeka (pozitivno ali negativno). Recimo zelena barva je lahko barva ravnotežja, harmonije, moči, poguma, obilja, upanja, mladosti, razstrupljanja in zdravljenja, njen negativni vidik je stagnacija, lakomnost, predrznost, zavist, vulgarnost, poslušnost, krutost … Z izbiro ustrezne barve lahko zdravimo, podpiramo in krepimo svoje telo, razvijamo kreativnost, se odtrgamo od starih vzorcev, se umirjamo, spodbudimo veselje, odstranimo skrbi itd. Lahko tudi okrepimo negativne vzorce, ki jih stimuliramo z določeno barvo (posebej, če jo nosimo na napačnem delu telesa, če je njena vibracija preveč prisotna v nas, če imamo določene bolezni …).

Več o barvah in barvni terapiji bomo obravnavali na tečaju Temelji zdravega prehranjevanja in življenja po TKM in ajurvedi. Vljudno vabljeni!
Podrobne informacije o tečaju so na voljo na spodnji povezavi:

TEČAJ: Temelji zdravega prehranjevanja in življenja po TKM in ajurvedi

Prejšnji članek6 nasvetov za detox celo leto
Naslednji članekKokosova panna cotta
Vsi imamo svoje poslanstvo. Razen tega, da spoznamo svojo resnično naravo, je moje tudi povezano z ozaveščanjem o zdravem in sočutnem načinu življenja s pomočjo prebujanja naravnih mehanizmov samozdravljenja. S podajanjem znanj in s širjenjem dobrih vibracij, ki nas bodo vse skupaj pripeljale do naših notranjih moči pa želim pomagati sebi in drugim. Hkrati sem učenka in učiteljica, raziskovalka življenja samega in nekdo, ki verjame v višji smisel človeškega obstoja. Čeprav sem diplomirala na Fakulteti za naravoslovje in matematiko - smer profesor geografije, mi ta poklic očitno ni bil namenjen. Od nekdaj sta me zanimala zdrav način življenja in duhovna spoznanja, tako da sem na Inštitutu za naravno medicino pridobila naziv certificirana nutricistka, svetovalka za zdravo rastlinsko prehrano. Poleg tega se ukvarjam tudi z radiestezijo, ki mi pomaga pri diagnosticiranju in svetovanju. Uporabljam še druge alternativne tehnike, ki mi omogočajo popolnejšo analizo telesa in duha. Svoja znanja in izkušnje nenehno izpopolnjujem, pripravljam različna predavanja, izobraževanja ter delavnice. Trenutno pa se izobražujem v šoli za bioterapevta karmične diagnostike. Vodijo me osebne izkušnje in resnična empatija do soljudi in živali.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here