Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Preprost in zdrav nasvet za jutranji “hiter” in zdrav obrok. To je lahko tudi odlična zdrava dopoldanska malica. Zjutraj si pripravite napitek v nekaj minutah, ga nalijete v vašo najljubšo stekleničko in vzamete na pot ali v službo. Okus je izredno dober, po njem se boste počitili site še vsaj 3 ure.

Borovnicam dajejo močno barvo antocianini. Slednji nas ščitijo pred vnetji sečil, rakom ter omilijo in preprečujejo posledice staranja možganov. Preprečujejo tudi možgansko kap in so prava hrana za možgane. Borovnice vsebujejo vitamin A, cink, kalij in železo, kalcij in mangan ter obilo prehranskih vlaknin. Ste že slišali za nasvet, ki se prenaša iz roda v rod: pri sladkorni bolezni se za izboljšanje priporoča vsakodnevno uživanje lončka borovnic. Izboljšujejo namreč inzulinsko odpornost. Njihovo uživanje zaradi pterostilbena, ki deluje podobno kot resveratrol v rdečem grozdju, učinkovito znižuje holesterol v krvi.

borovnice

Smoothie pripravimo iz naslednjih sestavin:

  • 4 dcl ovsenega mleka, ki ga lahko pripravite tudi sami po tem receptu
  • 1 zrela banana
  • 1 kavna skodelica svežih ali zamrznjenih borovnic (poleti uporabite gozdne sveže borovnice, pozimi pa zamrznjene ali finske borovnice v prahu Biokia)
  • 1 merica Sunwarrior rastlinskih beljakovin, okus vanilija

Vse sestavine zmešate v mešalniku in prelijete v stekleničko.

Borovničev shake

Ideja za zajtrk doma: napitku primešajte prosene ali ovsene kosmiče in nekaj celih borovnic. Uživajte!

Borovničeva kaša

Kje lahko naročim stekleničko?

Delite naprej ...
Maja Jeereb
Maja Jeereb

Maja Jeereb je ustanoviteljica portala MojeZdravje, ljubiteljica narave in zdrave okusne rastlinske hrane, avtorica številnih zdravih receptov, svetovalka za zdravo rastlinsko prehrano in certificirana nutricionistka.

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja