B12: utrujenost, depresija, slabokrvnost, odrevenelost, ščemenje, pekoč občutek na jeziku, pozabljivost, nemirne noge, pomanjkanje energije, izguba ravnotežja, tinitus, razdražljivost, mravljinčenje v rokah in nogah, pri otrocih zaostajanje v razvoju, oslabelost, prepočasno pridobivanje teže in rast glave, težave z govorom.

Železo: težave z učenjem, slaba koncentracija, glavoboli, vrtoglavice, izguba kilogramov, zmanjšan apetit, zaprtje, oslabljen imunski sistem, bledica, šibkost, utrujenost, izguba las, srbečica in krhki nohti.

Omega 3: suha in groba koža, suhi in krhki lasje in prhljaj, mehki in lomljivi nohti, ki se lupijo, težave s spanjem, spominom, koncentracijo, depresijo, anksioznostjo, nihanjem razpoloženja, slabo cirkulacijo, srcem, težave z izgubo kilogramov.

Jod: hipotiroidizem, upočasnjen metabolizem, kronična utrujenost, pridobivanje kilogramov brez spremembe diete, suhi lasje, tanka koža, zmanjšane mentalne sposobnosti, občutek mraza, zmanjšana seksualna aktivnost.

Cink: utrujenost, zmanjšan apetit, akne, izpadanje ali tanjšanje las, bele pike na nohtih, rdečica na koži, strije, zmanjšan libido, težave s koncentracijo in učenjem, počasen razvoj pri otroku, občutljivost na kemične snovi, jutranje slabosti, težave s prostato.

Vitamin D: bolečina v kosteh, šibke kosti, oslabelost mišic, depresija, poslabšanje sluha, vnetje dlesni, visok krvni tlak, kronična utrujenost in zaspanost, alergije, ledvične bolezni, Chronova bolezen, osteoporoza, osteopenija, rahitis.

Kalcij: izguba spomina, mišični krči, odrevenelost in mravljinčenje v rokah, nogah in obrazu, depresija, halucinacije, nespečnost, zobna gniloba, šibke in deformirane kosti, krhki nohti, suha koža, ledvični kamni, PMS, splavi, osteoporoza, alergije, kronični artritis, glavoboli, infekcije, pogosti prehladi, zakisanost telesa.

Beljakovine: ohlapna in nagubana koža, izpadanje las, krhki nohti, zmanjševanje mišične mase, propadanje zob in kosti, slabokrvnost, pomanjkanje energije, želja po sladkem, utrujenost, oslabljen imunski sistem. Več o naravnih rastlinskih in presnih beljakovinah si lahko preberete tukaj.

Če želite izvedeti več, vas vabim, da se nam pridružite na našem tečaju Temelji zdravega prehranjevanja in življenja po TKM in ajurvedi.

VIRslika: www.actnaturalhealth.com
Prejšnji članekKako lahko z rastlinsko prehrano zadovoljimo potrebe po določenih hranilih?
Naslednji članekIdeje za beljakovinske večerje – 2. del
Vsi imamo svoje poslanstvo. Razen tega, da spoznamo svojo resnično naravo, je moje tudi povezano z ozaveščanjem o zdravem in sočutnem načinu življenja s pomočjo prebujanja naravnih mehanizmov samozdravljenja. S podajanjem znanj in s širjenjem dobrih vibracij, ki nas bodo vse skupaj pripeljale do naših notranjih moči pa želim pomagati sebi in drugim. Hkrati sem učenka in učiteljica, raziskovalka življenja samega in nekdo, ki verjame v višji smisel človeškega obstoja. Čeprav sem diplomirala na Fakulteti za naravoslovje in matematiko - smer profesor geografije, mi ta poklic očitno ni bil namenjen. Od nekdaj sta me zanimala zdrav način življenja in duhovna spoznanja, tako da sem na Inštitutu za naravno medicino pridobila naziv certificirana nutricistka, svetovalka za zdravo rastlinsko prehrano. Poleg tega se ukvarjam tudi z radiestezijo, ki mi pomaga pri diagnosticiranju in svetovanju. Uporabljam še druge alternativne tehnike, ki mi omogočajo popolnejšo analizo telesa in duha. Svoja znanja in izkušnje nenehno izpopolnjujem, pripravljam različna predavanja, izobraževanja ter delavnice. Trenutno pa se izobražujem v šoli za bioterapevta karmične diagnostike. Vodijo me osebne izkušnje in resnična empatija do soljudi in živali.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here