Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Pozitivna naravnanost nas ohranja pri zdravju

PLACEBO (I shall please) je snov ali poseg, za katerega je prejemnik (ali izvajalec zdravljenja) prepričan, da bo nanj učinkoval blagodejno.

Pričakovane spremembe na bolje se lahko v določenih okoliščinah tudi uresničijo, kljub odsotnosti določenih kemičnih vplivov placebo snovi.

NOCEBO (I shall harm) pa predstavlja nasprotje placeba in se pojavi, ko negativna pričakovanja glede zdravljenja (ali bolezni) povzročijo, da ima zdravljenje (ali bolezen) več neželenih učinkov kot predvideno.

Če torej verjamete, da lahko zbolite, imate po definiciji NOCEBA veliko več možnosti, da res boste.

In če verjamete, da vas pozitivni odnos do vašega zdravja ter NE–spremljanje novic, ki povzročajo neprijetna čustva (koliko je okuženih in koliko jih je že umrlo) – STRAH, po definiciji PLACEBA ohranja zdrave, potem imate velike možnosti, da tudi boste ostali zdravi.

Pozitivna naravnanost, hvaležnost, radost in občutki sreče namreč močno povečujejo proizvajanje ter sproščanje primarnega obrambnega mehanizma proti bakterijam in virusom – Imunoglobina A.

In obratno, kadar smo v strahu, morda razočarani, nepotrpežljivi ali žalostni, pa se naš imunski sistem zapre. Vsa pozornost je namreč usmerjena v zunanji svet in tako ni energije, ki bi bila usmerjena v našo notranjost, kjer pa se zdravljenje in rast zgodi.

Kamor usmerjate fokus in vašo pozornost, tja gre vaša energija. (če mislite, da stvar ne deluje oziroma, da nima znanstvenega ozadja, si malce pogooglajte ali pa mi pišite in vam prilepim povezave študij).

Zatorej vsi tisti, ki delite objave – kako iz minute v minuto število okuženih narašča / kako raje ostanimo doma, ker drugače bomo vsi zboleli ali pa okužili druge / kako vlada ni zaprla vseh javnih institucij dovolj zgodaj / kako primanjkuje mask in opreme / kako so zdravniki iz Italije okužili ostale, ipd., vedite, da se močno nagibate k definiciji NOCEBA.

Morda raje delite objave v smislu, kako ojačiti imunski sistem ter kako dvigovati stopnjo zavedanja ter ohranjanja prisotnosti, kajti bolj kot ostajanje doma, nam bo zagotovo koristilo to.

Aja, pa prosim vas, NE ostajajte doma. Lepi in sončni dnevi bodo – izkoristite jih in peljite sebe v naravo / k vodi / v gozd…

Nastavite se soncu in ohranjajte pozitivne misli ter občutke.

Ustvarjajte raje svet Ljubezni in ne svet strahu.

P.S. Nevarnosti epidemije nikakor ne podcenjujem.

Moje mnenje je zgolj v vednost, da se obrnimo raje malce vase in pozornost usmerimo notri, kot pa da ves čas spremljamo zunanji svet ter beremo novice o žrtvah in okuženih.

Ohranite visoko stopnjo zavedanja in ostanite zdravi!

Delite naprej ...
Ekipa MojeZdravje.net
Ekipa MojeZdravje.net

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja