Sunwarrior kroglice

Mineva en mesec, odkar sva na poti. Življenje se je kar spremenilo! 🙂 Seveda sva že prej vedela, da se z bivanjem v kombiju in potovanjem po Južni Ameriki odpovedujeva določenim stvarem, predvsem predvidljivosti in udobju. Po drugi strani sva tudi veliko pridobila.

To so predvsem take, bolj mentalne pridobitve. Nova spoznanja, izzivi, iz katerih prideš boljši,  rast v odnosu in v smislu posameznika. Seveda tudi bolj banalne stvari: da zaspiš ob zvokih morja ali orkestra iz džungle, se vsak dan kopaš v čudovito toplem morju, piješ kokose in uživaš v razgledih, ki jih je v življenju res vredno videti.

Pridejo pa tudi težki trenutki. Ko celo noč ne moreš spati, ker je kljub mreži proti komarjem teh toliko, da se ti misli kar zmešati. Ko je zaradi dežja vse zunaj blatno, ti pa vso to svinjarijo nosiš v “hišo”. Tudi drisko in odležavanje v postelji sva že dala skozi. 🙂

Na hrano sva mislila vnaprej. Načeloma nama vegansko prehranjevanje nikjer ne dela težav. Povsod lahko najdeš osnovna rastlinska živila: sadje, zelenjavo, sojo v zrnju, čičeriko, testenine, riž. Je pa na začetku potrebno malo organizacije. Na potovanju, kot sva se ga lotila midva, večje trgovine niso vedno na dosegu, sadje in zelenjava se hitro kvarita in trenutno sva brez plina, kar pomeni omejeno pripravo hrane. Kar nekaj izdelkov, ki jih tu ne moreva dobiti, sva “uvozila” s kombijem. Za to gre velika zahvala najinim partnerjem. 

Oba sva tudi rada aktivna in na potovanju nisva želela pasti “iz forme”. Na urniku je zato še vedno skoraj vsak dan jutranja vadba, s sabo nosiva uteži, trakce in blazine za jogo. 🙂 Pa veliko hodiva, plavava in ravno načrtujeva ena večdnevni pohod v džunglo. Te beljakovinske kroglice gredo z nama! Vsebujejo Sunwarrior rastlinske beljakovine, za katere sva verjetno najbolj hvaležna, da jih imava trenutno pri roki. Ob aktivnosti, ki jo ohranjava, in ob omejenih možnostih obrokov imava brez njih preprosto občutek, da nama nekaj manjka.

RECEPTI S SAMO 3 SESTAVINAMI, BREZ KUHINJSKIH PRIPOMOČKOV, PRIPRAVLJENI DOBESEDNO V MINUTI

Nikoli nama niso bolj kot zdaj prišli prav preprosti, simpl recepti. Točno takšni, kot je ta:

  • samo 3 sestavine
  • nobenih kuhinjskih pripomočkov
  • pripravljen v dobesedno nekaj minutah

BELJAKOVINSKE KROGLICE (VEGANSKE, 3 SESTAVINE, HRANLJIVE)

SESTAVINE ZA PRIBLIŽNO 4 KROGLICE:

  • 2 jušni žlici masla iz oreščkov ali semen (mandljevo, sezamovo, arašidovo, iz indijskih oreščkov)
  • 2 jušni žlici kokosovega sladkorja
  • 2 jušni žlici Sunwarrior blend proteinov (okus natural)

V posodici zmešamo maslo iz oreščkov*, kokosov sladkor in Sunwarrior blend proteine. Najbolje je, da jih najprej pomešamo z vilico in po potrebi dodamo še malce vode, da se masa sprime. Na koncu je “pregnetemo” kar z rokami, da dobimo enotno kepo.

Oblikujemo v kroglice.

*Midva sva uporabila tahini (sezamovo maslo), ker sva zaradi “uvoza” iz Slovenije založena z njim. 🙂 Tudi sicer priporočava, da uporabite tahini, ker je med vsemi masli iz oreščkov/semen najbolj hranljiv, vsebuje veliko kalcija in da kroglicam prijeten, rahlo grenak okus. Najina druga izbira bi bilo mandljevo maslo.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here