Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Eva in Franci sta pogosto aktivna v naravi, rada imata športne aktivnosti na prostem, zato se nanje dobro pripravita tudi s kvalitetno prehrano. Njun recept nam je bil tako zelo všeč, da vam ga želimo predstaviti, saj je resnično preprost, ploščice pa so res okusne!

Pravita, da ogljikovi hidrati za energijo niso problem, saj lahko sladko sadje vzamemo vsepovsod, a za učinkovito regeneracijo po intenzivni aktivnosti sadju manjka beljakovin. Te najraje zaužijeta v obliki zelenja, stročnic (vključno s tofujem) ali rastlinskih proteinov v prahu (najraje imata riževe). Kadar sta nekje v naravi aktivna cel dan ali celo več dni, pa s sabo v nahrbtnik spakirata še cel kup proteinskih ploščic. Spodaj je recept za nazadnje odkrite, v katerih sta uporabila domače kokosovo maslo.

Prava poslastica, pripravljena iz samo 3 sestavin v manj kot 10 minutah!

Sestavine za približno 6 proteinskih ploščic:

  • 1 skodelica izkoščičenih datljev
  • 2 jušni žlici kokosovega masla (naj bo mehko, ne strjeno)
  • 1 merica riževih proteinov Sunwarrior

Datlje zmeljemo v multipraktiku, da se sprimejo v lepljivo kepo. Med mešanjem nato dodamo kokosovo maslo, mešamo dalje in nato dodamo še riževe proteine. Maso potlačimo na papir za peko in jo oblikujemo v kvadrat debeline približno 1 cm. Narežemo na ploščice, ki jih hranimo v hladilniku. Zagotovo se ohranijo vsaj dva tedna, sklepata, da tudi več (ker voda ni prisotna).

Mimogrede, za razliko od energijskih ploščic so proteinske ploščice bolj bogate z beljakovinami – seveda, ker vsebujejo beljakovine (proteine) v prahu in so zato še bolj primerne za malico po tem, ko so naše mišice utrujene. Sicer sta Eva in Franci mnenja, da zmerno aktivni ljudje takšnih prigrizkov ne potrebujejo, aktivnim športnikom pa lahko vsekakor predstavljajo hranljivo popestritev jedilnika. In ne gre zanemariti, da so te proteinske ploščice tudi najboljša sladica.

Mi smo jih poskusili in res smo navdušeni!

Delite naprej ...
Ekipa MojeZdravje.net
Ekipa MojeZdravje.net

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja