Košarica

V košarici ni izdelkov.

Mlečni riž za kosilo? Zakaj pa ne! Zagotovo se prileže tudi kot zajtrk ali večerja. Rjavi riž je lahko prebavljiv, ne obleži v želodcu, kombinacija z maščobo in beljakovinami pa poskrbi za dolgotrajno sitost. Sploh, če boste pred rižem zaužili še kako solato ali zelenjavno juho, bo vaš obrok odlično uravnotežen.

Potrebujete (na osebo):

  • 70 g rjavi okroglozrnati riž (70 g)
  • ščep nerafinirane soli
  • vanilija v prahu
  • pasirana polnomastna skuta ali nadomestek (svilnati tofu)
  • 3 žlice kokosove moke
  • surov kakav

Riž lahko pred kuhanjem namočimo v vodi (da skrajšamo čas kuhanja), nato ga pristavimo in počasi v vodi kuhamo brez mešanja do mehkega. Če riža ne premešamo, si zagotovimo, da se ne nam bo prijemal na dno posode.

skutni-riz1

Malo pred koncem kuhanja pa ga premešamo, da postane bolj kremast. Dodamo ščep soli, vanilijo (več je boljše), vmešamo kokosovo moko in pasirano skuto. Vse dobro pomešamo in preložimo v posodice, obložimo z jagodami in potresemo s kokosom in kakavom v prahu.

Kosilo ali pa že sladico pojemo kar takoj, še rahlo toplo, lahko pa jo postavimo v hladilnik in zaužijemo mrzlo, po okusu. Skutni riž je tudi dobra regeneracija po športnih aktivnostih. Po želji lahko skuto tudi nadomestite z rastlinskimi beljakovinami.

Delite naprej ...
Anja Pristavec
Anja Pristavec

Anja Pristavec, magistra inženirka prehrane. Zaključila je magistrski študij Prehrane na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Svoje raziskovanje usmerja na vpliv prehrane na človeka, pri čemer ji pomaga njena lastna izkušnja s hujšanjem.

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja