Košarica

V košarici ni izdelkov.

Sladkorni “post” 40 dni

To, da nam sladek okus godi, je lahko na nek način “dobro”. Ključ do zdrave prehrane je, da prisluhnemo svojemu telesu in mu damo tisto, kar potrebuje. Žal pa prave želje našega telesa pogosto preslišimo. Težavo predstavlja vsesplošna prisotnost sladkorja v hrani, ki nam jo ponuja prehrambena industrija. Ta hrana je okusna, hitro in cenovno dostopna.

Če uživamo predelano in “osiromašeno” hrano, potrebam našega telesa ne zadostimo, zato začne naše zdravje slabeti. A preden so posledice prekomernega uživanja sladkorja vidne, lahko mine precej časa – odvisno od posameznika. Zagotovo pa velja, da v kolikor uživamo preveč sladkorja nam to onemogoči, da bi res lahko prisluhnili svojemu telesu.

Pa roko na srce, vsi imamo kakšno sladko pregreho in s tem ni nič narobe. Če neprestano čutimo potrebo po sladkem in ko to dobimo, želimo še in še, pa to postane težava, ki jo je potrebno rešiti.

Posladkamo se lahko tudi na zdrav način, drži? Zagotovo brez slabe vesti in nepotrebnega omejevanja. Poleg izbire sestavin je tudi pomembno, kako prehrano uravnotežimo tekom dneva in kako sámo sladko pregreho umestimo v obrok. Kombinacija s telesno aktivnostjo je dobrodošla.

Vabimo vas, da spremljate Anjino akcijo “40 sladkih dni brez sladkorja” na Facebooku in portalu www.mojezdravje.net. Z vami bo delila številne recepte in ideje za uravnotežene zdrave jedi in še marsikaj drugega.

Če imate vprašanje, ga Anji lahko pošljete na e-naslov: anja@prehrana.info. Lahko se tudi dogovorite za brezplačni posvet na temo hujšanja oz. sestave uravnoteženega jedilnika.

Januarja 2017 organiziramo poučen tečaj. Če se želite naučiti več o zdravem načinu prehranjevanja in sestavi optimalnega jedilnika, vas vljudno vabim, da se nam pridružite na 10-tedenskem tečaju Temelji zdrave prehrane in zdravega jedilnika, ki ga organiziramo v Ljubljani.

 

Delite naprej ...
Ekipa MojeZdravje.net
Ekipa MojeZdravje.net

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja