Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Sladoled lahko pripravimo brez mleka, sladkorja in jajc. Potrebujemo le skrbno izbrane sadeže in malce domišljije. Z vami delim okusen in zdrav recept za poletne osvežilne lučke, ki bodo zagotovo všeč tudi vašim otrokom.

Kaj potrebujemo?

  • mešalnik / mikser
  • modelčke za lučke in lesene palčke

Sestavine:

Priprava:

  • V mešalniku zmešamo najprej 1. zmes: avokado, 1 banano, žličko moringe ali matcha čaja v prahu in žličko kokosove maščobe. Prilijemo 1 dcl rastlinskega mleka.
  • Nato pripravimo 2. zmes: zmiskamo zamrznjeno jagodičevje in 1 banano. Mešanici dodamo presne rastlinske Sunwarrior beljakovine v prahu in 1 dcl rastlinskega mleka.

Najprej obe sestavini postavimo v zamrzovalnik za dobre pol ure (vsako v svoji skodelici), da rahlo zamrzne. Zmes mora biti ravno prav kompaktna, ne zamrznjena. Nato napolnimo modelčke za lučke. Izmenično dodajamo 1 žlico rdeče plasti in 1 žlico zelene plasti. Ko smo napolnili modelčke, vstavimo še leseno palčko in postavimo za 3 ure v zamrzovalnik.

Uživajte!

Delite naprej ...
Maja Jeereb
Maja Jeereb

Maja Jeereb je ustanoviteljica portala MojeZdravje, ljubiteljica narave in zdrave okusne rastlinske hrane, avtorica številnih zdravih receptov, svetovalka za zdravo rastlinsko prehrano in certificirana nutricionistka.

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja