presni sladoled karamela

Ne pretiravam, če rečem, da je ta sladoled na mojem jedilniku vsak dan. V zamrzovalniku je vedno na voljo polna posoda zamrznjenih banan, zato je njegova priprava res hitra, rezultat pa tako božansko kremast, da bi lahko kar živela od njega – ker vsebuje samo polnovredne zdrave sestavine, to sploh ne bi bila tako slaba ideja.

Vsak dan sem športno aktivna in zase vem, da po napornem treningu nič ne paše bolj kot velika skodelica tega sladoleda. Na koncu ji dodam še merico Sunwarrior Blend proteinov (okus natural ali vanilija) za boljšo regeneracijo in rezultat je sladica, ki se je nikakor ne morem naveličati že več let!

Sestavine za sladoled:

  • 6 zrelih banan

Sestavine za slano karamelo:

  • 8 izkoščičenih datljev medjool
  • 1 skodelica vode
  • 1 jušna žlica sojine omake tamari
  • 1 jušna žlička lucume v prahu, po želji

Priprava sladoleda:

Banane olupimo in zamrznemo. Zamrznjene narežemo na manjše koščke (ali pa to storimo že pred zamrzovanjem) in jih v zmogljivem blenderju zmešamo v sladoled. To lahko storimo tudi v multipraktiku, a previdno, da ne pregori – najbolje je, da jih v primeru multipraktika pustimo na sobni temperaturi, da se delno odtajajo. Sladoled prestavimo v skledo in postavimo v zamrzovalnik, medtem ko pripravljamo karamelo.

Priprava slane karamele:

Vse sestavine za karamelo zmešamo v blenderju, da dobimo gladek preliv. Po želji dodamo manj ali več vode, odvisno od tega, kako gost preliv želimo. Prelijemo prek sladoleda.

P.S. Recept je iz moje knjige SIMPL SLADICE.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here