Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Recept za zdravo srce

Ko govorimo o zdravju, običajno najprej pomislimo na zdravo prehrano in gibanje. Kaj pa duševni vidik zdravja? Naše misli, čustva in duševnost neposredno vplivajo na naše fizično telo. Praksa odpuščanja in “spuščanja” stvari je še posebej pomembna, ker zelo učinkovito in močno prispeva k spuščanju negativnih čustev, ki povzročajo stres in lahko dobesedno povzročijo, da naše srce zboli.

Odpuščajmo

Odpuščanje drugim in samim sebi nam omogoča, da spustimo boleča čustva, kot so jeza, obžalovanje, sram, žalovanje in zamere. Ko odpustimo, sprejmemo stvari takšne kot so in pustimo, da v naše življenje pride več ljubezni. Sposobnost odpuščanja in zdravljenje bolečih čustev sta ključni sestavini dolgega in zdravega življenja.

Prevzemimo odgovornost

Ko prevzamemo odgovornost za naša čustva in se odločimo za zdravo srce, občutimo globoko notranjo moč in se zavemo lastne vrednosti. Ves čas čutimo, da je na neki globji ravni vse v redu. Nehamo se živcirati zaradi nepomembnih malenkosti, spustimo vsa negativna čustva in začnemo odpuščati. Gre za zelo učinkovito prakso, ki gre z roko v roki z zdravo rastlinsko prehrano, ki zdravi srce na fizični ravni.

Kamorkoli gremo, pojdimo z vsem srcem

Naloga našega srca je zelo jasna: črpati. Črpati 24 ur na dan, 70 do 80-krat na minuto. Z vsakim utripom srce po telesu pošlje kri s kisikom in hranili do več kot 300 bilijonov celic. Naše srce je kot neizčrpen strojček, ki nas s svojim delovanjem ohranja žive. Mu želite vsaj malo pomagati pri njegovem trdem delu? Srce in celotno krvožilje ne marata holesterola in ne pozabite, da so samo rastlinska živila hrana brez holesterola. Idealna prehrana za naše srce je zato takšna, ki je sestavljena iz raznolikih rastlinskih živil.

Jejmo in imejmo radi

Poleg prehrane igra pomembno vlogo pri zdravju srca celoten življenjski slog. Seveda je pomembno, da jemo cel kup hranljivega sadja in zelenjave – a prav tako je pomembno, da iščemo v svojem življenju več brezpogojne ljubezni, spustimo stare zamere in jezo, prakticiramo meditacijo in hvaležnost, se sprostimo in predvsem uživamo! Naše srce je zelo intuitivno in dovzetno, zato se bo odzvalo na vsako dobro čustvo, ki ga ustvarimo v vsakdanjem življenju. Na koncu vsega je formula zelo preprosta:

SREČNO ŽIVLJENJE = ZDRAVO SRCE

Delite naprej ...
Eva Žontar
Eva Žontar

Eva Žontar (1991 – 2018) je bila popotnica, ki je navduševala s svojo strastjo do življenja in pozitivnim pogledom na svet. Eva je v letih 2015 – 2018 pisala članke in recepte za naš portal. V njen spomin vse te članke, recepte in zgodbe še naprej ohranjamo na naši spletni strani. Evino življenjsko zgodbo in motivacijske zapise, ki so nastali med njenim potovanjem s kombijem po Južni Ameriki, kjer se je njena pot usodno končala, si lahko preberete v knjigi Svobodno srce. Njene globoke misli lahko navdihujejo in opogumljajo tudi v tem zahtevnem in nepredvidljivem času.

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja