Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Spomladansko enakonočje – 20. marec

Imenujemo ga tudi pomladni ekvinokcij. Ekvinókcij je astronomski pojav v katerem ekvatorialna ravnina zaide čez sončevo središče, kar pomeni da sta dan in noč približno enako dolga po celem svetu.

Spomladansko enakonočje nastopi 20. marca 2024, ob 04.08 uri. Kozmično je to zelo pomemben pojav, saj sta dan in noč časovno enaka in bo dan čedalje daljši. Dokončno se prebudimo iz zimskega spanca in se odpirajmo novim idejam. Narava nam ponovno odpira vrata v novo življenje, odpirajo se vrata nadangela Mihaela. Pomlad se prične, začnimo sejati semena, pričelo se bo brstenje, rast in novo življenje. Spustite svetlobo tudi v svoj dom, saj to je čas čiščenja, novih začetkov, novega življenja.

Vstop Sonca v ovna predstavlja tudi staroperzijski praznik novih začetkov, plodnosti. Krščanstvo ga imenuje Velika noč, angleško je Easter, izpeljanka imena starokeltske boginje Ostare, boginje plodnosti in pomladi, spuščanju starega in posledično sprejemanja novosti.

Marec je praznik Kristusovega vstajenja, kar simbolizira tudi posameznikovo prenovo in stanje duha. Velika noč je na nedeljo 31.3.2024 in najpomembnejši krščanski praznik. Simboli za to so jajca, narcise, zajčki, s katerimi okrasimo dom.

Spustite energijo sonca v svoj dom in na mizo dajte kristale, kot so ametist, akvamarin, citrin, semena, dišeče svečke in seveda šopek spomladanskega cvetja. Vse to prinese povezanost med temo in svetlobo, Soncem in Luno, ognjem in vodo. Nato posadite seme in zraslo bo novo življenje, saj se je pričelo obdobje rasti. Prineslo vam bo novo energijo, predvsem pa se boste počutje napolnili z višjo vibracijo.

Delite naprej ...
Ekipa MojeZdravje.net
Ekipa MojeZdravje.net

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja