Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Borovničev proteinski napitek iz mleka zemeljskih mandljev

Okusen, osvežilen proteinski napitek z okusom borovnic. Tudi izven sezone si jih lahko privoščimo. Ne sveže, niti zamrznjene, ampak liofilizirane. 1 čajna žlička liofiliziranih borovnic nadomesti kar 1 skodelico svežih. Po okusu in hranilnih vrednostih.

Liofilizacija ali sušenje z globokim zamrzovanjem je postopek, s katerim iz plodov odstranijo vodo. Pri tem se ohrani struktura sadja, njegova aroma, intenzivna barva in hranilne vrednosti: vitamini in minerali, ki se pri občičajnih drugih postopkih sušenja poškodujejo. Postopek je počasen in porabi 3-krat več energije kot konvencionalno sušenje, zato ga uporabljajo le za občutljive in drage vrste sadja.

Recept za okusen napitek:

Najprej pripravimo rastlinsko mleko iz zemeljskih mandljev. Recept za pripravo tega mleka najdete TUKAJ. To mleko ima posebno dober okus. Malce slajši od običajnega mandljevega mleka, zato se odlično kombinira s kiselkastim sadjem kot so borovnice ali modro jagodičevje. Lahko pa seveda uporabite tudi drugo vrsto rastlinskih napitkov – kokosov, ovsen, sojin, ipd.

Sestavine:

  • 3 dl pripravljenega mleka zemeljskih mandljev
  • 2 dl mlačne vode
  • 50 gramov beljakovin Sunwarrior z okusom vanilije
  • 1 jušna žlica liofiliziranih borovnic v prahu Biokia. Lahko uporabite tudi mešano modro jagodičevje v prahu.

Priprava:

Vse sestavine zmešamo z mešalnikom in sveže postrežemo. Za čokoladno različico namesto borovnic, dodamo 100% pravi kakav.

Lahko si ga pripravite tudi s svojo najljubšo granolo za zajtrk,

ali pa ga prelijete v stekleničko in ga popijete za malico.

Uživajte! 🙂

Delite naprej ...
Maja Jeereb
Maja Jeereb

Maja Jeereb je ustanoviteljica portala MojeZdravje, ljubiteljica narave in zdrave okusne rastlinske hrane, avtorica številnih zdravih receptov, svetovalka za zdravo rastlinsko prehrano in certificirana nutricionistka.

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja