Okusen, osvežilen proteinski napitek z okusom borovnic. Tudi izven sezone si jih lahko privoščimo. Ne sveže, niti zamrznjene, ampak liofilizirane. 1 čajna žlička liofiliziranih borovnic nadomesti kar 1 skodelico svežih. Po okusu in hranilnih vrednostih.

Liofilizacija ali sušenje z globokim zamrzovanjem je postopek, s katerim iz plodov odstranijo vodo. Pri tem se ohrani struktura sadja, njegova aroma, intenzivna barva in hranilne vrednosti: vitamini in minerali, ki se pri občičajnih drugih postopkih sušenja poškodujejo. Postopek je počasen in porabi 3-krat več energije kot konvencionalno sušenje, zato ga uporabljajo le za občutljive in drage vrste sadja.

Recept za okusen napitek:

Najprej pripravimo rastlinsko mleko iz zemeljskih mandljev. Recept za pripravo tega mleka najdete TUKAJ. To mleko ima posebno dober okus. Malce slajši od običajnega mandljevega mleka, zato se odlično kombinira s kiselkastim sadjem kot so borovnice ali modro jagodičevje. Lahko pa seveda uporabite tudi drugo vrsto rastlinskih napitkov – kokosov, ovsen, sojin, ipd.

Sestavine:

  • 3 dl pripravljenega mleka zemeljskih mandljev
  • 2 dl mlačne vode
  • 50 gramov beljakovin Sunwarrior z okusom vanilije
  • 1 jušna žlica liofiliziranih borovnic v prahu Biokia. Lahko uporabite tudi mešano modro jagodičevje v prahu.

Priprava:

Vse sestavine zmešamo z mešalnikom in sveže postrežemo. Za čokoladno različico namesto borovnic, dodamo 100% pravi kakav.

Lahko si ga pripravite tudi s svojo najljubšo granolo za zajtrk,

ali pa ga prelijete v stekleničko in ga popijete za malico.

Uživajte! 🙂

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here