Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Nutricionistka Mojca pravi, da bomo veliko storili že z naslednjimi spremembami:

1. Zjutraj, ko se zbudite, spijte tri decilitre tople vode. Notri lahko iztisnete tudi malo soka limone, če želite. To je osnova. S tem telesu vrnemo vodo, ki smo jo čez noč izgubili.

2. Naslednja taka stvar so redni obroki. Tri do šest obrokov na dan – za začetek to ni pomembno, le da so redni in da je vmes časovni razmik. Lahko si pomagate tudi z opomnikom na telefonu, da ne pozabite. Priporoča, da so obroki vsak dan ob približno enakem času.

3. Poskrbite, da je na krožniku polovica od vse hrane, zelenjava. Če v en obrok zelenjava ne paše, na primer sladki cmoki, pač v naslednji obrok vključiš večinoma zelenjavo. Lahko razmišljamo tudi tako, da v celotnem dnevu pol naše hrane predstavlja zelenjava. V poletnem času je najbolje pojesti čimveč surove (presne) zelenjave.

4. Morda še glede večerje: če ljudje ne želijo shujšati, naj jejo toplo, lahko prebavljivo hrano. Se pravi ne solate s piščancem, kot je priporočljivo za ljudi na dieti, morda bolje kakšna topla zelenjavna juha, lahko z riževimi rezanci, ali pa proseno kašo.

5. Sezonska in lokalna hrana: če je le mogoče, jemo sezonsko in lokalno, jemo sveže, tisto, kar imamo na vrtu.

6. Smutiji so v redu, ampak hrano je vedno bolje žvečiti. Če žvečimo, se bolj zavedamo, da smo nekaj pojedli. Zato tudi manj prenajedanja.

 

Delite naprej ...
Ekipa MojeZdravje.net
Ekipa MojeZdravje.net

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja