Košarica

V košarici ni izdelkov.

To so nasveti, ki ste jih zagotovo že kdaj slišale … Nasveti, ki so nam jih dajale mame in babice, ki smo jih brale v različnih revijah, torej nasveti, ki so tako enostavni, da nanje dostikrat pozabimo. Zato so tukaj ponovno … Da vas spomnimo na zdrave osnove, ki so daleč od dragih krem in različnih preparatov. Na osnove lepe kože kot tudi našega zdravja.

1. Voda, voda in še enkrat voda
Pitje zadostne količine vode bo pomagalo tako vaši koži kot tudi vašemu telesu, da bo lahko delovalo tako, kot mora.

2. Zdrava hrana
Kolikokrat ste že slišale, da čokolada povzroča nastajanje mozoljčkov? Pri nekaterih to drži, pri drugih spet ne, ne glede na to pa je pomembno, da uživate uravnoteženo hrano in dnevno uživate tudi vitaminsko bogato hrano in tisto, ki vsebuje zadosti vlaknin.

3. Spanje
Koža se čez noč intenzivno obnavlja, zato se pomanjkanje spanca pozna tako na podočnjakih kot tudi na pustem in uvelem izgledu kože. Zadostna količina spanca bo omogočila počitek tako našemu telesu kot naši koži.

4. Redna vsakodnevna nega
Čiščenje, toniranje in vlaženje kože so trije koraki vsakodnevne nege, ki jih moramo izvajati vsaj dvakrat dnevno. Zvečer zato, da odstranimo make-up in nečistoče, ki so se na našem obrazu nabrale tekom dneva, zjutraj pa, da obraz osvežimo, odstranimo morebitne odmrle celice kože in ostanke nočne kreme in kožo pripravimo na nov dan.

5. Rekreacija
Redna telesna aktivnost ne bo poživila in utrdila samo vašega telesa, ampak bo pomagala tudi vaši koži, da se očisti, »nadiha« in zažari.

6. Sončenje
Da je pretirano izpostavljanje soncu in obiskovanje solarijev za kožo škodljivo, vemo že kar nekaj časa. Da se prijetnemu »martinčkanju« zavoljo lepe kože ne bo treba povsem odpovedati, poskrbite za kvalitetno zaščito v obliki kreme z zadostnim zaščitnim faktorjem, ki bodo vašo kožo zaščitile tako poleti kot pozimi. Odlična je tudi naravna negovalna kozmetika, na primer kakavovo maslo. Lahko si naredite tudi samo svojo kremo ali masko s kokosovim in kakavovim maslom. Več idej si lahko preberete tukaj.

7. Užitki, sreča, razvajanja in mala zadovoljstva
Noben obraz ne zažari tako kot obraz, ki ga krasi sproščen nasmeh. Sprostite se, nasmejte in uživajte v prijetni družbi … Mala vsakodnevna zadovoljstva bodo prinesla čudeže tudi vaši koži.

Kot smo dejali, to so osnove … Ko naša koža ne izgleda tako, kot bi želeli, vse prevečkrat to pripišemo neustreznosti kreme, ne pomislimo pa na način našega življenja in naše navade. Brezglavo tekanje in preizkušanje novih proizvodov naši koži ne bo pomagalo, če je ne bomo pričeli kvalitetno hraniti tudi »od znotraj«. Zavedati se moramo, da je koža naš največji organ in tako tudi največji odraz našega zdravja. Za lepo, zdravo in sijočo kožo bomo torej najbolje poskrbele z zdravim načinom življenja in optimističnim, zadovoljnim pristopom do življenja.

Delite naprej ...
Ekipa MojeZdravje.net
Ekipa MojeZdravje.net

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja