Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Beljakovinska kremna vroča čokolada

Tu so mrzli, megleni in deževni jesenski popoldnevi ter večeri, ko po napornem dnevu pridem premražena domov. Ko stopim v zavetje svojega doma, si v mislih zaželim nekaj, kar me bo pogrelo, »pocrkljalo« in bo hitro pripravljeno. Vam je poznan ta občutek? Meni je. In v takem občutju se mi je porodila krasna ideja.

Ideja v glavi, avokado v hladilniku, voda na štedilniku.

Za pripravo 1 večje skodelice ali 2 manjših skodelic te odlične vroče čokolade potrebujemo naslednje sestavine:

Priprava:

Olupljen avokado z malo vroče vode zmiksamo s paličnim mešalnikom ali blenderjem. Nato dodamo vse ostale sestavine in zmešamo še enkrat.

Količino vode prilagajamo glede na to, kako gosto čokolado želimo. Banana je v receptu uporabljena kot najbolj polnovredna opcija za sladkanje, lahko pa jo nadomestite z datlji ali nerafiniranim agavinim sirupom ali medom. Sama nisem uporabila ne banane, ne kateregakoli drugega sladila, saj je že sam avokado s kakavom, beljakovinami in vročo vodo poskrbel za poln okus.

V kolikor želite, da avokadova vroča čokolada služi kot samostojen obrok pa priporočam, da vključite še rastlinske beljakovine Sunwarrior, okus čokolada, s katerimi boste povečali hranilno vrednost obroka, hkrati pa boste dlje časa siti.

vroca_cokolada_sunwarrior

Priprava te božanske kremne poslastice je zagotovo hitrejša od instantne kupljene mešanice. Dodatna prednost je predvsem v tem, da so vse sestavine polnovredne in sladico lahko uživate brez slabe vesti.

Povrhu lahko okrasite vročo čokolado z orehi ali brusnicami.

Želim vam prijetno sladkanje!

Delite naprej ...
Anja Pristavec
Anja Pristavec

Anja Pristavec, magistra inženirka prehrane. Zaključila je magistrski študij Prehrane na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Svoje raziskovanje usmerja na vpliv prehrane na človeka, pri čemer ji pomaga njena lastna izkušnja s hujšanjem.

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja