Kot obljubljeno, z vami delim recept za sladico po receptu Jelene Dimitrijević, ki je goste na včerajšnjem predavanju prijetno presenetila.

Mene je okus teh kroglic prepričal v prvem grižljaju. Običajno sem kroglice pripravljala iz oreščkov in različnih vrst suhega sadja, tokrat pa me je ta nenavadna kombinacija resnično presenetila. Po nasvetu Jelene, zdaj datljev in oreščkov ne bom več kombinirala v svojih najljubših sladicah. Včasih se splača poenostaviti 🙂

Pripravljena iz samo 3 sestavin v nekaj minutah.

Potrebujemo naslednje sestavine:

Priprava:

Datlje za 15 minut namočimo v topli vodi, da se zmehčajo. Odstranimo jim koščice in odlijemo vodo. Nato v blenderju ali mikserju zmešamo datlje in spirulino do gladke mase. Mešanici lahko dodamo 2-3 jušne žlice vode, toliko, da se lahko vrti, ne preveč. Masa je precej lepljiva, zato previdno pri miksanju. Vmes mikser večkrat ustavite v kolikor je potrebno. Ko so datlji in spirulina zmiksani, z rokami oblikujemo manjše kroglice. Na večji krožnik potresemo rožičevo moko in v njej povaljamo vsako kroglico posebej. Iz zgornjih sestavin smo dobili približno 20-25 kroglic. Kroglice pred strežbo postavite vsaj za 1 uro v hladilnik.

chocolate-spirulina-tahini-truffles-2

Če želite raznobarvne kroglice, rožičevo moko že prej zmešajte v maso, nato pa jih povaljajte v poljubni sestavini: npr. kokosovi moki, matcha čaju, suhih brusnicah ali rakitovcu.

Dober tek!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here