Košarica

V košarici ni izdelkov.

Brezglutenski veganski piškoti s koščki čokolade

Piškotov brez mleka in jajc ni težko speči (poglejte si prispevek o nadomeščanju jajc pri peki) – kaj pa, če želimo tudi brezglutenske in brez sladkorja? Običajna moka je v tem receptu nadomeščena z mandljevo in tapiokino moko, ki dajeta piškotom bogato aromo in hrustljavo teksturo, namesto belega sladkorja pa uporabimo kokosovega. Njam!

Sestavine:

Priprava:

  1. Pečico segrejte na 180°C.
  2. Stopite kokosovo olje in ga prelijte v skodelico. Primešajte javorjev sirup in vanilijevo esenco.
  3. V ločeni posodi zmešajte mandljevo moko, tapiokino moko, pecilni prašek in sol. Po želji primešajte kokosov sladkor in ščep cimeta.
  4. Vlažne sestavine rahlo vmešajte v suhe. Na koncu testu primešajte še čokoladne koščke in pustite maso v ladilniku stati vsaj 20 minut.
  5. V vmesnem času pekač obložite s papirjem za peko.
  6. Ohlajeno testo, ki je počivalo vsaj 20 minut, z žlico nalagajte na pripravljen pekač. Vsak kupček rahlo potlačite z žlico ali dlanjo.
  7. Pecite na 180°C, približno 12-14 minut. Spodaj morajo biti piškoti hrustljavi in zlato zapečeni.
  8. Pustite, da se piškoti na pekaču popolnoma ohladijo, preden jih prestavite v škatlo. Lahko jih tudi zamrznete in v zamrzovalniku hranite do 6 mesecev.
Delite naprej ...
Eva Žontar
Eva Žontar

Eva Žontar (1991 – 2018) je bila popotnica, ki je navduševala s svojo strastjo do življenja in pozitivnim pogledom na svet. Eva je v letih 2015 – 2018 pisala članke in recepte za naš portal. V njen spomin vse te članke, recepte in zgodbe še naprej ohranjamo na naši spletni strani. Evino življenjsko zgodbo in motivacijske zapise, ki so nastali med njenim potovanjem s kombijem po Južni Ameriki, kjer se je njena pot usodno končala, si lahko preberete v knjigi Svobodno srce. Njene globoke misli lahko navdihujejo in opogumljajo tudi v tem zahtevnem in nepredvidljivem času.

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja