Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

5 receptov za peko brez glutena

Že poznate tapioko? V obliki škrobnate zelenjave jo uživajo po vsem svetu, iz tapiokine moke in tapiokinih kroglic pa se da skuhati in speči marsikaj zanimivega.

Pri nas se tapiokina moka vse bolj uveljavlja kot ključna sestavina pri brezglutenski peki. Brezglutenskemu pecivu da rahlost, služi kot vezivo in je hkrati nevtralnega okusa.

Peka z njo je enostavna, ko enkrat najdemo dober recept. Mi smo jih našli namesto vas – preizkusite spodnje recepte! Vsi so brez glutena, mleka, jajc, rafiniranega sladkorja in brez umetnih dodatkov. 

ČOKOLADNI VEGANSKI BRAWNIJI

Rahli in sočni, čeprav ne vsebujejo niti jajc niti glutena. Skrivnost je v tapioki, kvinojina moka pa jih naredi bogate z beljakovinami! Za recept kliknite tukaj.

BREZGLUTENSKI DROBLJENEC Z MANGOM & ANANASOM

Sočna in sveža sladica s tropskim priokusom, ki pa jo lahko zlahka spreminjamo glede na sezono in naše želje. Hrustljavi brezglutenski posip se odlično ujame s sočno sadno omako, zgoščeno s tapiokino moko. Za recept kliknite tukaj.

BREZGLUTENSKI KRUH

Tudi tisti s celiakijo lahko še vedno uživajo v slastnem sveže pečenem kruhu. Preizkusite tega na osnovi ovsene, prosene, ajdove in tapiokine moke. Recept najdete tukaj.

JABOLČNA PITA 

Ni je čez dobro staro jabolčno pito! Ta je enako okusna in dišeča kot tista, ki so jo pekle naše babice – le da je primerna tudi za vse, ki se izogibajo glutenu, jajcem in mleku. Recept tukaj.

VEGANSKI PIŠKOTI S ČOKOLADNIMI KOŠČKI

Za zajtrk, prigrizek, malico, za na izlet, v službo, za k čaju, vroči čokoladi ali sami zase… Piškoti s čokoladnimi koščki pašejo povsod. Preizkusite jih še v bolj zdravi različici! Recept tukaj.

Delite naprej ...
Eva Žontar
Eva Žontar

Eva Žontar (1991 – 2018) je bila popotnica, ki je navduševala s svojo strastjo do življenja in pozitivnim pogledom na svet. Eva je v letih 2015 – 2018 pisala članke in recepte za naš portal. V njen spomin vse te članke, recepte in zgodbe še naprej ohranjamo na naši spletni strani. Evino življenjsko zgodbo in motivacijske zapise, ki so nastali med njenim potovanjem s kombijem po Južni Ameriki, kjer se je njena pot usodno končala, si lahko preberete v knjigi Svobodno srce. Njene globoke misli lahko navdihujejo in opogumljajo tudi v tem zahtevnem in nepredvidljivem času.

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja