Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Čokoladne beljakovinske rezine

Včasih me prime, da preizkusim kakšen nov recept, odkrijem novo kombinacijo sestavin ali poskusim ustvariti bolj zdravo različico priljubljene jedi iz otroštva. In tako sem pobrskala med sestavinami, ki sem jih imela doma in ustvarila nekaj novega – čokoladne rezine, seveda brez jajc, mleka in sladkorja, zato pa bogate z beljakovinami in vlakninami. In pripravljene v manj kot 15 minutah.

SESTAVINE ZA SPODNJO PLAST:

Banane olupiš in pretlačiš z vilico. Dodaš konopljine proteine in kokosovo moko ter vse skupaj dobro premešaš, da nastane gosta masa. S prsti jo potisneš v podolgovat pekač za kruh, prekrit s plastično folijo. Jaz sem ga napolnila samo nekje do polovične dolžine, da so rezine ostale visoke. Postaviš v zamrzovalnik in pripraviš čokoladno kremo

SESTAVINE ZA ČOKOLADNO KREMO:

V blenderju zmiksaš datlje in vodo, da nastane gladka pasta. Dodaš kakav in stopljeno kokosovo olje in še enkrat dobro premešaš. Gladko kremo razmažeš po spodnji plasti in vse skupaj postaviš v zamrzovalnik za kakšne pol ure. Sladico lahko nato hraniš v hladilniku.

Delite naprej ...
Eva Žontar
Eva Žontar

Eva Žontar (1991 – 2018) je bila popotnica, ki je navduševala s svojo strastjo do življenja in pozitivnim pogledom na svet. Eva je v letih 2015 – 2018 pisala članke in recepte za naš portal. V njen spomin vse te članke, recepte in zgodbe še naprej ohranjamo na naši spletni strani. Evino življenjsko zgodbo in motivacijske zapise, ki so nastali med njenim potovanjem s kombijem po Južni Ameriki, kjer se je njena pot usodno končala, si lahko preberete v knjigi Svobodno srce. Njene globoke misli lahko navdihujejo in opogumljajo tudi v tem zahtevnem in nepredvidljivem času.

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja