Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Po vseh številnih letih njihovega pitja sem še vedno zaljubljena v zelene smutije! Na okusen in enostaven način lahko z njimi zaužijem toliko zelenolistne zelenjave, kot je sicer samo v solatah nikoli ne bi. Hkrati predstavljajo moji zeleni smutiji tudi odličen vir beljakovin, ker jim skoraj vedno primešam merico Sunwarrior beljakovin.

Spodnji smuti je čista zelena klasika, a ima še eno posebno sestavino – sveže kamilice. Smutiju dajo okusno zanimivo aromo in ga naredijo prav posebnega. Za vir beljakovin sem tokrat izbrala Sunwarrior CLASSIC z okusom vanilije, ki vsebujejo čiste riževe beljakovine in imajo božansko naravno aromo vanilije, brez dvoma pa bi se ujel tudi z drugimi okusi.

Sestavine za 2 osebi:

  • 3 zamrznjene banane, narezane na koščke*
  • 3 breskve
  • 1 merica Sunwarrior CLASSIC z okusom vanilije
  • 3 dcl sveže stisnjenega pomarančnega soka ali kokosove vode
  • 2 veliki pesti špinače ali drugega zelenja
  • pest kamilic (cvetovi in nežni deli stebelc)

Vse sestavine zmešamo v blenderju do gladkega. Za bolj ali manj gosto teksturo prilagajamo količino tekočine in si ga privoščimo še hladnega – takšen je najboljši.

*Zamrznjene banane so super stvar, ki se jo splača vedno imeti v zamrzovalniku! Ko imate na primer doma preveč banan, ki zorijo in jih ne utegnete pojesti, jih olupite, narezite na kolobarje, shranite v posodico ali vrečko ter zamrznite. Tako jih imate vedno pri roki za smutije ali domač bananin sladoled.

Delite naprej ...
Eva Žontar
Eva Žontar

Eva Žontar (1991 – 2018) je bila popotnica, ki je navduševala s svojo strastjo do življenja in pozitivnim pogledom na svet. Eva je v letih 2015 – 2018 pisala članke in recepte za naš portal. V njen spomin vse te članke, recepte in zgodbe še naprej ohranjamo na naši spletni strani. Evino življenjsko zgodbo in motivacijske zapise, ki so nastali med njenim potovanjem s kombijem po Južni Ameriki, kjer se je njena pot usodno končala, si lahko preberete v knjigi Svobodno srce. Njene globoke misli lahko navdihujejo in opogumljajo tudi v tem zahtevnem in nepredvidljivem času.

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja