Po vseh številnih letih njihovega pitja sem še vedno zaljubljena v zelene smutije! Na okusen in enostaven način lahko z njimi zaužijem toliko zelenolistne zelenjave, kot je sicer samo v solatah nikoli ne bi. Hkrati predstavljajo moji zeleni smutiji tudi odličen vir beljakovin, ker jim skoraj vedno primešam merico Sunwarrior beljakovin.

Spodnji smuti je čista zelena klasika, a ima še eno posebno sestavino – sveže kamilice. Smutiju dajo okusno zanimivo aromo in ga naredijo prav posebnega. Za vir beljakovin sem tokrat izbrala Sunwarrior CLASSIC z okusom vanilije, ki vsebujejo čiste riževe beljakovine in imajo božansko naravno aromo vanilije, brez dvoma pa bi se ujel tudi z drugimi okusi.

Sestavine za 2 osebi:

  • 3 zamrznjene banane, narezane na koščke*
  • 3 breskve
  • 1 merica Sunwarrior CLASSIC z okusom vanilije
  • 3 dcl sveže stisnjenega pomarančnega soka ali kokosove vode
  • 2 veliki pesti špinače ali drugega zelenja
  • pest kamilic (cvetovi in nežni deli stebelc)

Vse sestavine zmešamo v blenderju do gladkega. Za bolj ali manj gosto teksturo prilagajamo količino tekočine in si ga privoščimo še hladnega – takšen je najboljši.

*Zamrznjene banane so super stvar, ki se jo splača vedno imeti v zamrzovalniku! Ko imate na primer doma preveč banan, ki zorijo in jih ne utegnete pojesti, jih olupite, narezite na kolobarje, shranite v posodico ali vrečko ter zamrznite. Tako jih imate vedno pri roki za smutije ali domač bananin sladoled (kako narediti najboljši bananin sladoled?).

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here