Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Aronija ne le krepi imunski sistem, ampak telo očisti in razstrupi vseh toksinov – težkih kovin in nekaterih radioaktivnih elementov, ki se nalagajo v naših tkivih, živčevju in možganih.

Načeloma si razmeroma hitro lahko očistimo črevo, kožo in urin, a to ne pomeni, da smo telo očistili kemikalij in težkih kovin, ki jih zaužijemo s hrano, zdravili, cepivi, kremami, dišavami, čistili in celo s pitno vodo.

Smotrno je, da telo očistimo in razbremenimo dnevno, saj mu s tem omogočimo, da bolje izkorišča zdravilne učinkovine, ki jih vnašamo vase. To je tudi en izmed razlogov, zakaj je priporočljivo uživanje aronije pred zanositvijo, ob čistilnih kurah, postih in dietah (npr. pri odpravljanju kandide).

Aronija vsebuje snovi, ki onemogočajo vezavo težkih kovin – tako kot to počnejo živila in superživila z visoko vsebnostjo klorofila.

Pospešuje obnavljanje poškodovanih celic v tkivih in v celoti pospešuje regeneracijo telesa. To je pomembno, kadar si želimo hitrega okrevanja po operacijah ali težjih diagnozah, ravno tako, če smo slabokrvni, saj je vsebnost železa v aroniji izjemno visoka.

Uživanje aronije se priporoča tudi v primeru, če ste slabokrvni, manj vitalni in uživate enolično hrano, pri čemer je vnos zelenjave in sadja premajhen. Ravno tako je uživanje aronije priporočljivo za vse z alternativnim načinom prehranjevanja in za ljudi, ki imajo alergije.

Privoščite si zajtrk z aronijo po receptu Anje – recept najdete na povezavi tukaj.

Preberite tudi: Aronija – čudež narave.

Kje lahko kupite domačo lokalno aronijo?

Svežo aronijo lahko v času sezone (meseca avgusta) kupite pri kmetiji Pristavec. Dobite jo po ceni 8eur/kg, ob nakupu 10 kg vam dodajo še en kilogram gratis. Za naročila jih lahko pokličete na tel. 041/566-164, nudijo brezplačno dostavo v Ljubljano in okolico ter Cerknico.

Delite naprej ...
Anja Pristavec
Anja Pristavec

Anja Pristavec, magistra inženirka prehrane. Zaključila je magistrski študij Prehrane na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Svoje raziskovanje usmerja na vpliv prehrane na človeka, pri čemer ji pomaga njena lastna izkušnja s hujšanjem.

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja