Košarica

V košarici ni izdelkov.

Le kdo nima rad frutabele? Le malokdaj pa pomislimo, da jo lahko enostavno pripravimo tudi sami doma. Iz čisto naravnih sestavin in brez peke. 

Spodaj je osnovni recept (prirejen po receptu iz moje avtorske knjige Simpl sladic), a tako kot prava frutabela tudi ta obstaja v mnogih okusih. Uporabimo lahko suhe jagode, marelice, borovnice ali maline, namesto murv lahko uporabimo datlje, del kokosovih kosmičev pa zamenjamo z ovsenimi.

Da bo naša frutabela še bolj hranljiva in primerna tudi za športnike, ji dodamo še naravne rastlinske beljakovine v prahu!

Sestavine za 4 frutabela ploščice:

  • 2 skodelici presnega kokosovega masla*
  • 1 skodelica suhih murv
  • 1 skodelica drobnih kokosovih kosmičev
  • 1 jušna žlica rdečega jagodičevja v prahu
  • 1 skodelica suhih malin
  • 1 merica Sunwarrior BLEND z okusom jagodičevja (po želji, za beljakovinske ploščice)

*Kaj je kokosovo maslo? Pozor, kokosovo maslo ni isto kot kokosovo olje! Lahko si ga naredite tudi sami doma, če želite prihraniti čas pa lahko kupite že pripravljeno kokosovo maslo – priporočam tega, ki je ekološko in vsebuje samo 100 % kokos.

Priprava frutabela ploščic:

Kokosovo maslo zmehčamo, tako da posodico postavimo v drugo posodo z vročo vodo. Odmerimo 2 skodelici in ga v multipraktiku zmešamo skupaj z murvami. Meljemo nekaj minut, da se vse skupaj spremeni v čimbolj homogeno, skoraj tekočo maso brez skrbi, kasneje se bo na hladnem strdila). Šele ko so murve že popolnoma zdrobljene, dodamo še kokosove kosmiče, jagodičevje v prahu, Sunwarrior beljakovine in suhe maline ter le na hitro premešamo, da še vedno ostanejo v večjih koščkih.

Vlažno maso prestavimo na ravno podlago s papirjem za peko in jo poravnamo v štirikotnik dimenzij 18×10 cm. Pomagamo si lahko s pravokotnim modelom za pecivo. Na tej točki bo masa razpadala, a se bo že po 10 minutah v zamrzovalniku dovolj strdila, da jo lahko narežemo na ploščice. Hranimo jih v hladilniku.

Delite naprej ...
Eva Žontar
Eva Žontar

Eva Žontar (1991 – 2018) je bila popotnica, ki je navduševala s svojo strastjo do življenja in pozitivnim pogledom na svet. Eva je v letih 2015 – 2018 pisala članke in recepte za naš portal. V njen spomin vse te članke, recepte in zgodbe še naprej ohranjamo na naši spletni strani. Evino življenjsko zgodbo in motivacijske zapise, ki so nastali med njenim potovanjem s kombijem po Južni Ameriki, kjer se je njena pot usodno končala, si lahko preberete v knjigi Svobodno srce. Njene globoke misli lahko navdihujejo in opogumljajo tudi v tem zahtevnem in nepredvidljivem času.

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja